O femeie din Dolj a murit la spital, după ce a fost diagnosticată cu virusul West Nile. În vârsta de 75 de ani,aceasta a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Pe lângă celelalte boli de care suferea, femeia a fost diagnosticată cu virusul West Nile. Coform purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, aceasta a fost internată la spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Bbeș” din Craiova.
La cinci zile de la internare, decesul ei a fost anunțat. ”Azi am primit rezultatul testului de la Bucureşti, care confirmă că a fost infectată cu virusul West Nile. Ea s-a internat pentru manifestări de tip meningită cu lichid clar şi s-au luat probe, care s-au trimis la Bucureşti. Ea avea o suferinţă renală, insuficienţă renală şi nişte accidente vasculare în antecedente”, a declarat Ștefan Popescu pentru Mediafax.
O femeie a murit, după ce fost diagnosticată cu virusul West Nile
Decesele în urma infecției cu virusul West Nile aduc din ce în ce mai multe decese. De la începutul sezonului estival, numărul lor a ajuns la 13. Dintre decese, 12 au fost de la pacienți care prezentau comorbidități. Lista oamenilor care au murit din cauza virusului este lungă: 5 n București, 2 Olt și unul la Iași, Galați și Dâmbovița. Ministerul Sănătății prezintă într-un comunicat de presă că, față de anul trecut, îmbolnăvirea populației a început cu trei săptămâni mai devreme. De asemenea, specialiștii spun că există o apropiere foarte mare de un vârf epidemic în acest sezon. Aceștia susțin că există mai multe tipuri de țânțari răspândiți în țară în toate mediile. ”Vectorii implicaţi în transmiterea virusului West Nile în ţara noastră îi reprezintă mai multe specii de ţânţari răspândiţi atât în mediul urban cât şi în cel rural”, se arată în comunicatul de presă.
Se pare că vectorii se dezvoltă îndeosebi în perioadele ploioase. ”Condiţiile favorabile de dezvoltare a vectorilor sunt reprezentate de perioada excesiv de ploioasă care a făcut dificilă distrugerea ţânţarilor, dar şi de deficienţele în aplicarea măsurilor de control şi a măsurilor de protecţie personală. În judeţele în care au fost înregistrate îmbolnăviri, pentru a elimina riscul de transmitere prin transfuzii, în centrele de transfuzii s-au luat măsuri de siguranţă”, este subliniat în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.
Recomandările Ministerului Sănătății
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu a anunțat luna trecută că în orașul lor există o suspiciune de West Nile. Pentru aceasta, specialiștii vor face mai multe investigații. Tototdată, reprezentanții DSP Sibiu admit că pacienții ifectați cu virusul care a curprins România, au o evoluție, totul terminându-se într-o postură favorabilă pentru ei. Aproximativ 80% dintre persoanele afectate de virus nu au simptome. De regulă, ceea ce apare oamenilor cu infectați cu West Nile au dureri de cap, febră, dureri musculare, stări de vomă ori chiar erupții cutanate. Recomandarea Ministerului Sănătății recomandă oamenilor să se protejeze și singuri pe cât se poate. Modalitățile sunt: utilizarea substanțelor împotriva țânțarilor, montarea de plase la fiecare fereastră a casei, plimbările mai rare în zonele cu vegetație excesivă.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere