Gripa face tot mai multe victime. Apelul Ministerului Sănătăţii

Eduard Popa   
in Stiri de ultima ora
04/02/2018, 15:09
Gripa face tot mai multe victime. Apelul Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii avertizează că la nivel european există o epidemie de gripă iar cea mai eficientă metodă de prevenire este vaccinul antigripal. Potrivit unui comunicat de presă, ministerul anunţă că în cazul gripei nu este recomandată administrarea antibioticelor şi nici automedicaţia.

„În cazul apariţiei simptomelor de boală, Ministerul Sănătăţii recomandă prezentarea la medicul de familie, în vederea diagnosticării şi instituirii tratamentului corect. De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor din jurul dumneavoastră, în cazul în care aţi fost diagnosticat cu gripă se recomandă repaus şi limitarea contactului cu alte persoane”, se arată în comunicatul citat.

Opt români au murit de gripă în această iarnă

Şi noul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut apel la cetăţeni să solicite vaccinul antigripal, care este gratuit. Totodată, Pintea a făcut apel şi la medicii de familie să cheme la cabinet, pentru vaccinare, pacienţii care nu sunt vaccinaţi şi care se încadrează în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire.

În sezonul 2017 – 2018 s-au înregistrat, până acum, opt decese confirmate cu virus gripal. Numai în ultima săptămână numărul deceselor cauzate de gripă s-a dublat, iar printre victime este şi o fetiţă de doar patru ani, care nu era vaccinată antigripal.

Ştirea MOMENTULUI

Boala care l-a ucis pe fostul soț al Ralucăi Moianu! ”Marius al meu a luptat incredibil!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.