O altă mare companie aeriană suspendă zborurile directe către China

the   
în Stiri de ultima ora
29/01/2020, 11:29
O altă mare companie aeriană suspendă zborurile directe către China
Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, British Airways, a anunțat că toate zborurile directe dintre Marea Britanie și China vor fi suspendate. Măsura a fost luată la recomandarea autorităților britanice.

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, British Airways,  a anunțat că toate zborurile directe dintre Marea Britanie și China vor fi suspendate. Măsura a fost luată la recomandarea autorităților britanice.

Restricțiile sunt valabile mai mult de o lună

Conform informațiilor publicate pe site-ul companiei, măsura intra în vigoare miercuri și va fi valabilă în ianuarie și februarie.

„Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile cauzate, dar siguranța pasagerilor și echipajelor noastre este prioritară”, a informat British Airways miercuri, prin intermediul unui comunicat.

Măsuri similar luate și de Rusia

Totodată, și  compania aeriană rusă Ural Airlines, care operează zboruri spre Munchen, Paris şi Roma, a anunţat că îşi suspendă toate cursele care au ca destinaţie Europa din cauza temerilor legate de propagarea noului tip de coronavirus (2019-nCoV).

Potrivit companiei, al cărei sediu general se află în Ekaterinburg, un oraş din regiunea Ural, zborurile sale spre Europa sunt „tradiţional frecventate de turişti veniţi în grupuri mari din China”.Turiştii chinezi folosesc în număr mare aeroporturile ruseşti ca puncte de tranzit spre destinaţii din ţări europene.

Niciun caz confirmat cu noul tip de coronavirus nu a fost înregistrat oficial în Rusia, care dispune de o frontieră terestră cu China pe o lungime de 4.250 de kilometri, traversată de numeroşi turişti chinezi.

Ultimul bilanț anunțat de China

În cursul zilei de miercuri, Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×