Motivul pentru care Carmen Iohannis nu se prezintă la audieri! Ce document a transmis la Parchet

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 14:49
Motivul pentru care Carmen Iohannis nu se prezintă la audieri! Ce document a transmis la Parchet GALERIE FOTO
Carmen Iohannis a transmis motivul pentru care nu s-a putut prezenta la audierile de la Parchetul General

Carmen Iohannis nu se va prezenta la audieri nici de această dată, după ce a fost chemată la Parchetul General în dosarul caselor de la Sibiu. Soţia preşedintelui României a transmis un document prin care a transmis motivul pentru care nu şi-a făcut apariţia.

În schimb avocatul soților Iohannis s-a prezentat la Parchetul General şi a adus o scutire medicală din partea primei doamne, invocând că nu se poate prezenta la audieri pentru că este bolnavă.

Motivul pentru care Carmen Iohannis nu se prezintă la audieri

Carmen Iohannis era aşteptată să se prezinte la ora 16:00, după ce mai fusesse chemată o dată pe 15 noiembrie. De acea dată lipsea motivând că are programată o vizită în Marea Britanie. Dosarul are legătură cu plângerea care a fost depusă de publicaţia Lumea Justiţiei: „În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere.”

Carmen Iohannis, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis
Carmen Iohannis, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis

„Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală”, arată luju.ro în plângere, care l-au „atacat” şi pe preşedinte.

„Eu nu am niciun dosar. Toate s-au clasat. Aceste clasări nu s-au facut pentru că mă cunosc eu cu procurorul Lazăr 1 sau cu procurorul Lazăr 2. S-au clasat pentru că nu există fapte. Eu știu foarte bine ce am făcut și la primărie, și înainte de primărie, și la Președinție. Eu nu am comis niciodată o ilegalite sau vreo faptă penală, lucru la fel de adevărat și pentru soția mea, Carmen”, declara președintele Klaus Iohannis.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×