Carmen Iohannis, citată din nou la Parchetul General. Ce conține dosarul!

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 11:29
Carmen Iohannis, citată din nou la Parchetul General. Ce conține dosarul! GALERIE FOTO
Carmen Iohannis a fost iar citată la Parchetul General

Carmen Iohannis începe săptămâna cu o întâlnire de gradul zero în fața instanței. Soția președintelui Klaus Iohannis va fi astăzi audiată într-un dosar care a fost deschis în urma unui denunț în legătură cu sumele de bani pe care le-a primit din închirierea unui imobil. Astfel, în jurul orei 16:00, Prima Doamnă a României este așteptată să se prezinte la Parchetul General.

Faptele care se referă la dosarul ce are legătură cu locuințele din Sibiu sunt foarte grave. Potrivit unor surse oficiale, cuplul prezidențial și-a însușit 320.000 de euro din închirierea a două imobile din oraș. Totul s-a petrecut în perioada în care Klaus Iohannis a fost primar al Sibiului. Președintele României trece printr-o perioadă destul de agitată după ce oficialii din PSD au făcut anunțul despre suspendarea lui Klaus Iohannis.

Carmen Iohannis, noi declarații la Parchetul General

Dosarul de cercetare penală a fost deschis după ce a fost făcut un denunț de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, relatează libertatea.ro. Alături de cuplul prezidențial și notarul Radu Gabriel Bucşă este reclamat. Cu toții sunt acuzați de săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

În denunţul depus la Parchetul General se arată că soții Iohannis au refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal. În toamna lui 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.

Carmen și Klaus Iohannis, alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, și soția lui, Brigitte

Carmen Iohannis nu s-a prezentat la Parchetul General, dar a fost citată de două ori

Vă reamintim că soția lui Klaus Iohannis a fost citată în dosarul referitor la casele din Sibiu p1 15 noiembrie, însă nu s-a prezentat. Atunci, Carmen Iohannis le-a transmis procurorilor de la Parchetul General că nu se poate prezenta la audierea programată. De asemenea, președintele României a anunțat la acea vreme că soția sa nu se va putea ajunge la Parchet, pentru că vor merge împreună într-o vizită oficială la Londra în acea perioadă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×