Mircea Badea a ilustrat mai multe secvențe din Parlamentul României

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 17:57
Mircea Badea a ilustrat mai multe secvențe din Parlamentul României
Mircea Badea a ilustrat secvențe din Parlamentul României

Mircea Badea a prezentat, marți, în emisiunea ”În Gura Presei”, mai multe secvențe din Parlamentul României. Prezentatorul se referea la momente din perioada în care proiectul de lege privind recursul compensatoriu era în dezbatere. ”Hai să vedem ce spuneau PNL și USR înainte să se dea cu curul de pământ și să urle: criminalii, violatorii și Tudorel Toader (…) Cum? Cum? Voi ați văzut ce am văzut eu?

(…) Sunt atâtea personaje realmente monstruoase. Trebuie să fii monstruos, după ce a inițiat Prună treaba asta și oameni atât de oribil din punct de vedere moral, care atunci să aplaude, iar la distanță de doi ani să spună „vai de mine, Tudorel Toader scoate criminalii”, asta e și o minciună în minciună.

Mircea Badea a ilustrat secvențe din Parlamentul României:” Ați văzut ceva mai monstruos? Eu nu am văzut”

În primul rând nu Tudorel Toader și apoi nu scoate recursul compensatoriu. Aici nu e vorba de interpretare, ci de matematică. Și de onorata instanță, care dispune sau nu dispune liberarea. Ați văzut ceva mai monstruos? Eu nu am văzut. Îți dai seama că acești oameni sunt în stare de orice”, a declarat Mircea Badea.

Mircea Badea a ilustrat mai multe secvențe din Parlamentul României
Prezentatorul se referea la perioada în care proiectul de lege privind recursul compensatoriu era în dezbatere

Despre scandalul iscat de legea cu privire la recursul compensatoriu a vorbit, miercuri, și ministrul Justiției. Tudorel Toader a spus că în anul 2018 au revenit în penitenciar mai puțini deținuți decât în 2014, iar numărul de eliberări a fost mult mai mic. ”Adevărul trebuie să fie cunoscut, trebuie să fie scos la suprafață, pentru a cunoaște starea exactă, când și ce măsuri trebuie să fie luate pentru a se îndrepta situația.

Mircea Badea a ilustrat mai multe secvențe din Parlamentul României
Mircea Badea a prezentat, marți, în emisiunea ”În Gura Presei”, mai multe secvențe din Parlamentul României

Legea recursului compensatoriu a fost inițiată de guvernul tehnocrat, a fost favorabilă în componența anterioară, care a propus schimbarea reglementării. Legea a fost susținută și votată de parlamentarii USR și PNL și a fost promulgată de președintele țării.

Mircea Badea a ilustrat mai multe secvențe din Parlamentul României
Tudorel Toader a spus că în 2018 au revenit în penitenciar mai puțini deținuți decât în 2014

Statistica primită de la penitenicar ne arată că există o scădere a populației în penitenciare, o scădere a celor condamnați care au beneficiat de eliberare condiționată și o scădere a numărului celor care revin în penitenciare după ce au beneficiat de eliberarea condiționată. A scăzut rata de recidivă”, a declarat Tudorel Toader.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×