Klaus Iohannis pune presiune pe Guvern în privința recursului compensatoriu: „Siguranța nu e negociabila”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 11:31
Klaus Iohannis pune presiune pe Guvern în privința recursului compensatoriu: „Siguranța nu e negociabila”
Pre;edintele Klaus Iohannis, declarații despre recursul compensatoriu

Klaus Iohannis a făcut declarații despre recursul compensatoriu, la Palatul Cotroceni. Președintele a făcut o solicitare urgentă pentru Guvern. De asemenea, a cerut, pe ton categorit, să se vină cu soluții în chestiunea în cauză și a subliniat că a căuta vinovații pentru consecințele recursului compensatoriu în alte guvernări nu este deloc o soluție.  Viorica Dăncilă urmează să se întâlnească azi cu ministrul justiției, Tudorel Toader, pentru a discuta legea care permite eliberarea a peste 13.000 de deținuți. Șefa Executivului a dat vina pe guvernul tehnocrat pentru tot ce se petrece în țară.

„O a doua chestiune e cea a recursului compensatoriu.Foarte mulți au observat și s-a discutat foarte mult despre delicvenți care au fost eliberați mult mai repede în baza a ceva numit „recurs compensatoriu. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care e în vigoare. Trebuie să spun foarte clar și răspicat: siguranța cetățeanului român nu e negociabilă!”

Klaus Iohanis, despre recursul compensatoriu: „Aceste soluții trebuie să vină de la Guvern”

Președintele Klaus Iohannis a oferit azi o serie de declarații despre recursul compensatoriu.„Recursul compensatoriu- delicvenți care au fost eliberați în baza a ceea ce se numește recursul compensatoriu. Aceasta chestiune a fost posibilă din cauza unei legi în vigoare. Siguranță cetățeanului român nu este negociabilă. Așadar, trebuie să tragem câteva concluzii rapid și să venim cu măsuri care permit omului de rând să nu-și facă griji în privința unui delicvent care vine spre el.

Klaus Iohannis, declarații despre recursul compensatoriu
Klaus Iohannis, declarații despre legea recursului compensatoriu

Se caută un vinovat pentru această lege. Nu asta e soluția! De aceea solicit guvernului  să facă într-un timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții. Aceste soluții trebuie să vină de la Guvern, de la ministerul de justiție. Se poate intra foarte rapid în procedură în parlament”, a declarat sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×