Ministrul Sănătății, nemulțumit de modul în care a fost tratată Sorina Pintea: ”Este regretabil să încătușăm un om bolnav”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
04/03/2020, 16:37
Ministrul Sănătății, nemulțumit de modul în care a fost tratată Sorina Pintea: ”Este regretabil să încătușăm un om bolnav”
Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății, s-a arătat nemulțumit de modul în care fostul ministru Sorina Pintea a fost tratată de către polițiști când a fost transportată de la arest la spital. Costache a catalogat drept regretabil faptul că o femeie bolnavă a fost adusă încătușată.

Discuție cu MAI

Ştiu că doamna Pintea are o afecţiune autoimună şi trebuie să avem grijă cu toţi pacienţii din România, mai ales în acest context când sunt fragilizaţi (…) Este regretabil să încătuşăm un om bolnav. Este regretabil”, a declarat Victor Costache, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Ministrul Sănătății a spus că va avea o discuție cu ministrul de Interne, Marcel Vela, legată de procedurile de transport a persoanelor bolnave arestate.

Am să discut cu ministrul de Interne, vă promit. Nu putem încătuşa persoane bolnave care nu prezintă risc. Poate ar trebui adaptate procedurile”, a adăugat ministrul interimar al Sănătăţii.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a dispus o anchetă a modului în care au procedat polițiștii în cazul Sorinei Pintea.

”Pentru a clarifica ce s-a întâmplat aseară am dispus efectuarea unei anchete de către șeful Poliției Române pentru modul de acțiune al polițiștilor în acest caz, iar direcția medicală să facă un control la tot ce ține de avizul medical (…) În funcție de raportul șefului Poliției Române vă vom anunța în timp util măsurile luate în acest caz”, a declarat Marcel Vela.

Proteste din tabăra PSD

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost dusă, marți seara, la Policlinica MAI pentru un consult neurologic, după ce a spus că se simte rău din cauza afecțiunii cronice de care suferă, dermatomiozită.

Ulterior, avocaţii Sorinei Pintea au depus o sesizare către Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 din Bucureşti. Aceștia au reclamat faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi.

Avocaţii consideră că fostul ministru al Sănătăţii a fost expusă în situaţia în care se află, adusă în cătuşe la medic şi împinsă de un agent din escortă.

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat modul în care a fost tratată Sorina Pintea de către polițiștii care o însoțeau. ”Este revoltător cum pentru unii se găsesc soluţii pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru alţii, nu. Ceea ce am văzut cu toţii ieri în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului! Îmbrâncirea şi târârea în cătuşe pe scările spitalului a unui om aflat în suferinţă nu au nimic de a face cu justiţia”, a scris Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Liderul social-democraților crede că justiţia trebuie să se facă de către judecători şi în sala de judecată, nu la televizor. „Spectacolul public prin care se distrug vieţile unor oameni trebuia să înceteze demult”, mai spune Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×