Sorina Pintea, suspendată din PSD. Fostul ministru a demisionat, din arest, din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 17:06
Sorina Pintea, suspendată din PSD. Fostul ministru a demisionat, din arest, din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare
Sorina Pintea, suspendată din PSD. Fostul ministru a demisionat, din arest, din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare. Sursa foto: Inquam Photos

Liderii PSD au luat, marți, decizia de a o suspenda din partid pe Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, în urma unei decizii luate în şedinţa informală a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Sorina Pintea a fost suspendată din PSD și a demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean Baia Mare

Decizia de suspendare din partid a Sorinei Pintea a intrat în vigoare chiar de azi. Totodată, pesediștii au decis ca orice membru de partid împotriva căruia este deschisă o anchetă penală să fie suspendat din partid.

În plus, fostul ministru al Sănătății a demisionat, din arest, din funcția de manager al Spitalului Judeţean Baia Mare, informează Antena 3.

Demisia sa ar avea data de luni, 2 martie 2020.

Sorina Pintea scrie în documentul respectiv că a luat această decizie pentru „a nu exista posibilitatea teoretică şi faptică de a influenţa potenţiali martori, angajaţi ai spitalului cât şi pentru a nu avea funcţie de conducere în calitate de ordonator de credite”, mai scrie Antena 3.

Decizia de suspendare din partid și cea de a demisiona de la conducerea Spitalului Judeţean Baia Mare vine după hotărârea Tribunalului București, de sâmbătă, prin care Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă.

Fostul mistru al Sănătății din Guvernul Dăncilă este acuzat că ar fi luat mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei.

Banii reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract, spun procurorii DNA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×