Ministrul Muncii, Marius Budăi, precizări despre pensii: ”Nu poți să îți bați joc”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/01/2019, 20:27
Ministrul Muncii, Marius Budăi, precizări despre pensii: ”Nu poți să îți bați joc”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a susținut că sunt bani de pensii!

Ministrul Muncii a făcut declarații incendiare, duminică seară despre pensiile românilor. Marius Budăi a susținut că sunt bani de pensii. ”Cei care critică nu conştientizează că cei în vârstă nu au nevoie de nicio emoţie, să li se spună că de mâine nu mai avem bani de pensie”, a mărturisit ministrul. La rugămințile jurnaliștilor de a dat un nume, Marius Budăi a făcut precizări importante.

”De la preşedintele ţării până la toţi cei care au spus că nu sunt bani de pensii şi salarii. Pentru că nu poţi să îţi baţi joc de pensionari şi să vii să le spui nu vor mai fi bani de pensii. Am avut astfel de declaraţii şi pe parcursul anului 2017. Nu vreau să folosesc cuvinte dure, dar vreau să spun că induce (n.r. se referă la preşedintele Klaus Iohannis) o stare de nelinişte. Și pensionarii vor spune la vot cum se cheamă”, a mărturisit ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut precizări despre pensii

Mai mult, acesta a tunat și fulgerat, dat fiind faptul că acum domină o stare de neliniște în rândul oamenilor. ”Nu poţi să induci o stare de nelinişte când ştii că nu e adevărat şi să spui nu veţi avea bani de pensii. Le-am spus unor colegi din opoziţie: haideţi cu mine într-un sat, unde vreţi voi în ţara asta, şi să intrăm în casă la un bătrân şi să-i spui că de mâine nu vă mai dă pensia. Să-i vezi chipul, să-i vezi privirea”, a dezvăluit Marius Budăi, la Antena 3.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, precizări despre pensii: ”Nu poți să îți bați joc”
La rugămințile jurnaliștilor de a dat un nume, Marius Budăi a făcut precizări importante

De asemenea, ministrul Muncii a reamintit și de graficul pe care l-a ffăcut, legat de evoluția pensiilor. ”Eu am făcut un grafic despre cum au evoluat pensiile. Surpriza a venit din 1 iulie 2017, când am devansat acea indexare cu o majorare mult mai mare decât a fost prevăzut în lege. Pensionarii au primit 1.000 lei începând din 1 iulie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, precizări despre pensii: ”Nu poți să îți bați joc”
Acesta a tunat și fulgerat, dat fiind faptul că acum domină o stare de neliniște în rândul oamenilor

Dacă am fi continuat cu aceeaşi măsură a PNL, am fi avut tot 970 lei valoare punctului de pensie.  La 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie este 1.100 lei. Colegii noştri din opoziţie spun că nu avem bani, dar apoi spun că trebuie să mărim pensiile. Sunt declaraţii în contradictoriu”, a adăugat Marius Budăi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×