Plata pensiilor va întârzia, în ianuarie. Ministrul Muncii: ”Întârzierea este justificată”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/01/2019, 14:40
Plata pensiilor va întârzia, în ianuarie. Ministrul Muncii: ”Întârzierea este justificată”
Plata pensiilor se va face până în data de 17 ianuarie

Pensionarii își vor primi pensiile întârziat prin Poșta Română, în luna ianuarie. Astfel, luna aceasta, plata se va face până în data de 17 ianuarie, fiind decalată cu două zile. Cu mai multe explicații despre această situație a venit ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi”Au fost închise conturile în Trezorerie. Ţinând cont de faptul că 1 şi 2 au fost sărbători legale, este o întârziere justificată, nu este o întârziere venită din alte motive.

S-au făcut deschiderile de conturi, s-au făcut plăţi de către Poşta Română. Începând de săptămâna viitoare, cu precizarea că se va lucra sâmbătă, 12 ianuarie, se vor relua plăţile şi vor intra în grafic. Practic plăţile trebuiau închise în data de 15. Luna aceasta, şi doar luna aceasta, se vor închide în data de 17, cu două zile decalate”, a declarat Marius Budăi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Plata pensiilor va întâzia, în luna ianuarie!

De asemenea, ministrul Muncii a subliniat că pensionarii ce încasează banii în cont, care își vor ridica banii de la bancomate cu cardul, vor avea aceeași zi de plată, neavând parte de nicio întârziere. De menționat este că anul acesta, pensiile publice se vor majora de la 1 septembrie, atunci când valoarea punctului va crește de la 1.100 lei, la 1.265 lei. Astfel, din toamnă, pensiile publice vor fi mai mari cu 15% comparativ cu cele din prezent.

Plata pensiilor va întârzia, în ianuarie. Ministrul Muncii: ”Întârzierea este justificată”
Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi a precizat că întârzierea este una justificată

Totodată, de la 1 septembrie 2019, indemnizația socială pentru pensionari, adică pensia minimă, va crește de la 640 lei, la 704 lei. Aceasta se acordă persoanelor cărora, conform stagiului de cotizare pe care la-u acumulat, li se cuvine o pensie mai mică decât indemnizația.

Plata pensiilor va întârzia, în ianuarie. Ministrul Muncii: ”Întârzierea este justificată”
Ministrul Muncii a subliniat că pensionarii ce încasează banii în cont, nu vor avea parte de nicio întârziere

O altă modificare constă în faptul că, de la 1 ianuarie, nu se mai poate cumpăra vechime în muncă. Mai precis, oamenii care au dorit să-și completeze stagiul de cotizare la pensie, adică să plătească retroactiv contribuția, au avut posibilitatea să o facă până în data de 31 decembrie 2018.

Închide ×