Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că pensiile se vor recalcula. De când se primesc bani în plus

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
04/12/2018, 08:53
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că pensiile se vor recalcula. De când se primesc bani în plus
Marius Budăi a spus că pensiile reclaculate se plătesc începând cu 1 octombrie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre recalcularea pensiilor și despre data de la care pensionarii vor primi mai mulți bani la pensie. Deși au existat zvonuri că nu există bani pentru a susține măririle, iată că reprezentantul Guvernului a explicat altă situație.

„În iulie a apărut legea 221 pe 2018, care presupune recalcularea pensiilor, pentru cei care au lucrat în grupele de muncă, asta însemnând că vor fi creşteri. Se aplică la beneficiarii Legii 192, la o parte dintre ei creşterile au fost nesemnificative, la alta nu au fost deloc. După recalcularea care intră în vigoare de la 1 octombrie, vorbim despre o creştere cu o treime, în medie, la pensie.”, spunea fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în luna octombrie a acestui an.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
Ministrul Muncii a explicat mecanismul de recalculare a pensiilor pentru români
Ministrul Muncii a explicat mecanismul de recalculare a pensiilor pentru români

Plata pensiilor recalculate se va face începând cu data de 1 octombrie 2018

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a mai afirmat că pensiile vor fi recalculate și a vorbit și despre plata acestora. Banii se vor încasa, indiferent de termenul de finalizare a dosarului, începând cu data de 1 octombrie 2018. 

„Vor primi în plus (pensionarii n.r) de când a intrat legea în vigoare, de la 1 octombrie. În lege spune că această recalculare se derulează pe o perioadă de 12 luni, dar, indiferent când se va termina de calculat ultimul dosar din ţară, acel pensionar va primi banii începând cu 1 octombrie 2018. Practic nu pierde niciun leu. Pentru a pune în aplicare o asemenea lege există nevoie de un soft, program informatic, pe care trebuie să-l achiziţionăm. Suntem în procedura de achiziţie, suntem în procedura finală şi imediat semnăm raportul procedurii şi contractul. Scrie în lege clar că această procedură de recalculare şi de plată se derulează în interiorul acestor 12 luni, dar, repet, punerea în plată se face cu intrarea în vigoare. Dacă să zicem că în februarie 2019 un pensionar care se încadrează la acea lege 192 primeşte acasă decizia de pensie cu noul cuantum el va fi pus în plată începând cu 1 octombrie 2018. Practic de când a intrat legea în vigoare până va primi decizia acasă acel pensionar va primi diferenţa de bani”, a mai spus Marius Budăi în direct la România TV.

Închide ×