Microbiologii spanioli, avertisment în lupta împotriva coronavirusului: ”Testele rapide fabricate în China nu sunt sigure”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 11:35
Microbiologii spanioli, avertisment în lupta împotriva coronavirusului: ”Testele rapide fabricate în China nu sunt sigure”
Microbiologii spanioli au lansat un avertisment în privința testelor rapide fabricate în China pentru depistarea noului tip de coronavirus

Microbiologii spanioli au lansat un avertisment în privința testelor rapide fabricate în China pentru depistarea noului tip de coronavirus.

Microbiologii spanioli, avertisment în lupta împotriva coronavirusului

În plină pandemie de coronavirus, microbiologii spanioli au analizat cu atenție testele rapide fabricate de compania chineză Bioeasy și au vertizat că acestea nu sunt sigure.

Conform cercetătorilor de la Centrul Național de Microbiologie, citați de Mediafax, testele rapide pentru depistarea virusului COVID-19 au o precizie de doar 30%, iar doctorii nu se pot baza pe ele.

Guvernul de la Madrid a comandat 340.000 de astfel de kituri în speranța că poate testa mai repede populația pentru a stabili cu exactitate proporțiile dezastrului provocat de noul tip de coronavirus.

Scene horror în centrele de ajutorare din Spania

În acest moment, Spania este al doilea cel mai mare focar din Europa cu 49.515 cazuri confirmate cu coronavirus. Ibericii au confirmat decesul a 3.647 de persoane, dar bilanțul capătă proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 5.367 de pacienți au fost vindecați.

Sistemul medical din Spania este în colaps din cauza epidemiei de coronavirus care a pus stăpânire pe toată Europa. Medicii din Madrid au ajuns în situaţia să dea întâietate pacienţilor care au mai multe şanse de supravieţuire, în pofida celor care au mai puţine şanse, din cauză cu nu mai au ventilatoare mecanice suficiente.

În unele locuri, militarii au găsit scene desprinse parcă din filmele horror. Cadavrele multor bătrâni au fost abandonate pe paturile centrelor de ajutorare și îngrijire a persoanelor în vârstă din Spania, a declarat ministrul Apărării Națională, Margarita Robles.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează țările care au impus măsuri de carantină pentru cetățeni să nu se mulțumească cu atât. Țările ar trebui să folosească această perioadă pentru a ataca virusul, conform unui anunț făcut de președintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Cercetătorii din Wuhan au început deja testarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Un număr de 108 voluntaari au primit deja injecțiile cu vaccinul pe care China îl testează în lupta împotriva virusului COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×