Armata din Spania a găsit cadavre abandonate în azilurile de bătrâni. Procuratura a deschis o anchetă

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 07:59
Armata din Spania a găsit cadavre abandonate în azilurile de bătrâni. Procuratura a deschis o anchetă
Armata din Spania a găsit cadavre abandonate în azilurile de bătrâni. Procuratura a deschis o anchetă. Credit line: Miquel Benitez / Shutterstock Editorial / Profimedia

După Italia, Spania este țara europeană cel mai crunt lovită de pandemia de coronavirus. Peste 2300 de persoane și-au pierdut viața în ultimele săptămâni, iar numărul celor infectați trece deja de 35.000. Printre cei decedați sunt foarte multe persoane de la azilurile de bătrâni. O parte dintre acestea au fost decoperte în ultimele zile, abandonate, de către soldații spanioli.

Militarii din Spania au găsit cadavre abandonate în azilurile de bătrâni. Procuratura a deschis o anchetă

Haosul, moartea, boala și nesiguranța domnesc în aceste zile în Spania. Sistemul medical face față cu tot mai mare dificultate numărului de bolnavi care apar la ușile spitalelor.

Persoanele în vârstă, cele mai predispuse îmbolnăvirii și deceselor din cauza Covid-19, au cel mai mult de suferit. Din această cauză, Armata Spaniolă a întreprins verificări pe la azilurile de bătrâni din Madrid și zona Castilla.

În unele locuri, militarii au găsit scene desprinse parcă din filmele horror. Cadavrele multor bătrâni au fost abandonate pe paturile centrelor de ajutorare și îngrijire a persoanelor în vârstă din Spania, declară ministrul Apărării Națională, Margarita Robles, conform BBC.

Oficialul guvernului de la Madrid a lansat și un avertisment dur pentru cei vinovați de această crudă realitate din aziluri.

”Vom fi implacabili şi inflexibili în privinţa modului în care sunt trataţi vârstnicii în aceste reşedinţe. În cursul unor vizite, armata a observat persoane în vârstă absolut abandonate, chiar moarte în paturi”, a precizat ministrul Margarita Robles, la televiziunea Telecinco.

Explicația Guvernului în ceea ce privește situația cu bătrânii decedați este aceea că, imediat după ce aceștia au fost depistați pozitiv cu Covid-19, angajații azilelor i-au abandonat și au fugit din aceste locații.

În același timp, procurorii din Spania s-au autosesizat și au deschis o anchetă pentru a afla cine se face vinovat de decesul și abandonul acestor bătrâni.

Spania, record de morți în ultimele 24 de ore

Luni, 23 martie, oficialii de la Madrid au anunțat faptul că 462 de persoane și-au pierdut viața într-o singură zi în Spania și alte peste 4.000 de îmbolnăviri au fost depistate.

  • 35.136 de cazuri cu infectări cu coronavirus sunt în Spania
  • 2.311 morți s-au înregistrat în ultimele zile în țara iberică
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×