Medicii de familie și cei din ambulatoriu vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți. Anunțul premierului

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 11:33
Medicii de familie și cei din ambulatoriu vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți. Anunțul premierului
Premierul Ludovic Orban a anunțat la finalul ședinței de la Ministerul Sănătății că medicii de familie și cei din ambulatoriu vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți

Premierul Ludovic Orban a anunțat la finalul ședinței de la Ministerul Sănătății că medicii de familie și cei din ambulatoriu vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți.

Medicii de familie și cei din ambulatoriu vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți

Ludovic Orban a avut vineri dimineață o întâlnire cu noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, și, conform Mediafax, au decis ca medicii de familie și cei din ambulatoriu să primească echipamente de protecție și dezinfectanți.

”Am discutat depre urgența achiziționării de echipamente de echipamente de protecție care să îi protejeze pe toți aceia din din direcția de sănătate publică, în lupta împotriva coronavirusului”, a declarat Orban.

”I-am transmis personal ministrului nelu Tătaru solicitarea să distribuie echipamente de protecție, dezinfectanți și către rețeaua de medici de familie și către medicii din ambulatoriu”, a continuat premierul.

”Am încredere în capacitaatea ministrului de a face față provocărilor”

”Am încredere în capacitaatea domnului ministru Tătaru de a face față provocărilor nemaîntâlnite”, a încheiat prim-ministrul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a catalogat drept ”povești” testarea prin selecție a 10.000 de oameni, propusă de către Primăria Capitalei, șeful Guvernului spunând că nu pot fi stabilite aleatoriu persoanele care urmează să fie testate pentru coronavirus.

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti, spune că medicii de familie se află într-o situație foarte grea, întrucât ordinul de ministru prevede acum ca toți cei aflați în izolare să primească de la cabinetele de familie adeverința pentru concediul din perioada de izolare la domiciliu.

Colegiul Medicilor a făcut o listă de solicitări pentru autorități în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului și asta mai ales în rândul cadrelor medicale.

În acest moment, în România sunt 1.029 de cazuri confirmate cu coronavirus și 24 persoane decedate. Din totalul bolnavilor, un număr de 94 de pacienți au fost vindecați și externați. De la începutul epidemiei de coronavirus, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×