Colegiul Medicilor, listă de solicitări în lupta împotriva coronavirusului: ”Testarea imediată a tuturor doctorilor din ţară cu prioritate”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 14:56
Colegiul Medicilor, listă de solicitări în lupta împotriva coronavirusului: ”Testarea imediată a tuturor doctorilor din ţară cu prioritate”
Colegiul Medicilor a făcut o listă de solicitări pentru autorități în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului și asta mai ales în rândul cadrelor medicale

Colegiul Medicilor a făcut o listă de solicitări pentru autorități în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului și asta mai ales în rândul cadrelor medicale.

Colegiul Medicilor, listă de solicitări în lupta împotriva coronavirusului

”Corpul profesional al medicilor este acum, mai mult ca oricând, la dispoziţia autorităţilor guvernamentale, în folosul cetăţenilor. (…) Solicităm testarea imediată a tuturor medicilor din ţară cu prioritate!”, începe lista de solicitări făcută de Colegiul Medicilor  în lupta împotriva coronavirusului.

”Solicităm ca pentru fiecare pacient admis în spitale, pentru că acum, cu câteva mici excepţii, sunt admise doar cazurile de urgenţă medico-chirurgicală, să se efectueze testarea indiferent dacă se încadrează sau nu în definiţia de caz, aceasta pentru că de acum transmiterea este comunitară”, se mai arată în lista trimisă autorităților.

”Considerăm că aceste două măsuri implementate necondiţionat vor preveni evenimente epidemiologice precum cele deja întâmplate în unele spitale din ţară”, consideră Colegiul Medicilor în solicitările publicate de news.ro.

”Ministerul Sănătăţii să achiziţioneze echipamente şi materiale de protecţie”

”În acest context, reiterăm solicitarea noastră urgentă ca Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, să achiziţioneze echipamente şi materiale de protecţie pentru cabinetele medicilor de familie şi de ambulator”, se mai arată în mesaj.

”De asemenea, să solicite medicilor de familie, aşa cum, de exemplu, a făcut Direcţia de Sănătate Publică Prahova, necesarul de astfel de echipamente şi materiale care să poată fi distribuite medicilor din cabinete”, a mai transmis Colegiul Medicilor.

”Asigurăm încă o dată, pe această cale, atât autorităţile statului cât şi pe cetăţeni că suntem total şi necondiţionat la dispoziţia dumnealor cu abnegaţie, profesionalism şi empatie umană, chiar dacă şi pentru noi riscul infecţios este cel puţin egal cu al pacienţilor noştri. Vom continua colaborarea instituţională cu noua echipă de conducere a Ministerului Sănătăţii, răspunzând prompt la orice solicitare”, se încheie mesajul.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că a semnat decretul de numire în funcţia de ministru al Sănătăţii al lui Nelu Tătaru după ce Victor Costache şi-a dat demisia joi dimineaţa.

În acest moment, în România sunt 1.029 de cazuri confirmate cu coronavirus și 17 persoane decedate. Din totalul bolnavilor, un număr de 94 de pacienți au fost vindecați și externați. De la începutul epidemiei de coronavirus, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×