Maternitatea Giulești poate fi închisă! Internările au fost oprite! Care e bilanţul

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
29/11/2018, 20:21
Maternitatea Giulești poate fi închisă! Internările au fost oprite! Care e bilanţul
Maternitatea Giuleşti ar putea fi închisă din cauza infecţiilor cu stafilococul auriu

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că Maternitatea Giuleşti ar putea fi închisă, după valul de bebeluşi infectaţi cu stafilococul auriu. Se realizează acum o anchetă, care va fi finalizată în seara zilei de 29 noiembrie, iar ministrul spune că se ia în calcul inclusiv închiderea spitalului, în funcţie care care va fi rezultatul anchetei!

UPDATE. 20:20. Ministerul Sănătăţii a decis să închidă internările la Maternitatea Giuleşti! Nu se mai fac internări în cadrul spitalului până când nu se va face o dezinsecţie completă. 19 bebeluşi au fost infectaţi, două mame şi 11 angajaţi ai spitalului.


Au fost luate probe de la 47 de angajaţi, iar 11 dintre aceştia sunt purtători ai infecţiei. „Această anchetă va fi gata în seara aceasta. DSP a început verificările la Maternitatea Giulești. În funcție de rezultatele anchetei și de laborator, vom lua măsurile care se impun. Există posibilitatea ca maternitatea să se închidă temporar. Așteptăm rezultatele de laborator”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea la Antena 3.

Maternitatea Giulești poate fi închisă

Până la această oră, un număr total de 17 bebeluşi au fost infectaţi cu stafilococul auriu în spital, iar totul ar fi pornit de la unii dintre angajaţi, care purtau infecţia. „În situația când bacteria se produce în spital, șansele de rezolvare sunt mult mai mici, pentru că se tratează mult mai greu. Se poate transmite ușor, mai ales într-un spital care are multi pacienți. Există antibiotice care îl tratează, dar depinde dacă avem timp să intervenim”, a mărturisit unul dintre medicii de la Spitalul Giuleşti.

Bebeluşii din Maternitatea Giuleşti, care ar putea fi închisă din cauza infecţiei cu stafilococul auriu
Bebeluşii din Maternitatea Giuleşti, care ar putea fi închisă din cauza infecţiei

Bebeluşii infestaţi au fost internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu: “Bebeluşii născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu – „Maternitatea Giuleşti” ni s-au adresat începând cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienţi ( toţi în prima lună de viaţă) dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi doi – unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt, Raluca Alexandru, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, pentru Mediafax.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×