Bebeluși infectați cu stafilococ auriu, la Maternitatea Giulești! Cazuri grave

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 20:29
Bebeluși infectați cu stafilococ auriu, la Maternitatea Giulești! Cazuri grave
12 bebeluși au fost infectați cu bacteria stafilococul auriu!

Un număr de 12 bebeluși care s-au născut la Maternitatea Giulești au fost depistați cu stafilococ auriu meticillino. 14 nou-născuți au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din cauza mai multor probleme de sănătate.

Se pare că infecția a apărut după ce bebelușii au fost externați. O ipoteză a acestui caz grav este că micuții au putut lua bacteria de pe pielea mamei sau din saloanele din spital. Din păcate, doi dintre aceștia încă se mai află internați.

Nou-născuți, externați cu stafilococ auriu!

Din nefericire, cazuri grave a 14 bebeluși infectați cu bacteria stafilococ auriu și-au făcut apariția zilele acestea. Copilașii s-au născut la Maternitatea Giulești, iar mai apoi au ajuns de urgență la Spitalul “Grigore Alexandrescu” de Copii, acuzând diverse probleme. Din cei 14, 12 au fost depistați cu bacteria stafilococ auriu meticilino. 6 dintre aceștia au răman încă sub supravegherea atentă a medicilor.

“Bebeluşii născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu – „Maternitatea Giuleşti” ni s-au adresat începând cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienţi ( toţi în prima lună de viaţă) dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi doi – unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt, Raluca Alexandru, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, pentru Mediafax.

Ce este stafilococul auriu?

Bacteria stafilococ auriu este o infecție la nivelul pielii ce se manifestă prin părți roșii pe piele, arătând ca eczemele sau veziculele care sunt pline cu lichid. Zonele afectate de bacterie sunt calde la atingere și pot fi tumefiate. Din păcate, simptomele se pot înrătăți dacă persoana care suferă de această afecțiune are un sistem imunitar slab. Transmiterea infecției se face prin contact cutanat cu persoana care poartă bacteria și prin răni sau leziuni ale pielii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×