Încă doi bebeluși născuți la Maternitatea Giulești, diagnosticați cu stafilococ auriu. Ce se întâmplă în spitale

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/11/2018, 14:53
Încă doi bebeluși născuți la Maternitatea Giulești, diagnosticați cu stafilococ auriu. Ce se întâmplă în spitale
Încă un caz adăugat la numărul de bebeluși infectați cu stafilococul auriu!

Din păcate, în situația fără precedent cu bebelușii infectați cu bacteria stafilococ auriu a mai apărut un caz. Un alt nou-născut de la Maternitatea Giulești a acuzat aceleași iritații. Acesta ar putea fi al 13-lea caz din tragica poveste a micuților. Reamintim că toți copiii s-au născut în lunile octombrie și noimebrie, la Maternitatea Giulești.

UPDATE, ora 15.00: Bilanțul bebelușilor infectați cu stafiloco auriu crește de la o oră la alta. Se pare că în acest moment sunt doi bebeluși care ar fiinfecați cu stafilococul auriu în Maternitatea Giulești. Alte cinci cazuri sunt sub observația medicilor, potrivit DIGI 24.

Toți au fost aduși pentru cercetări amânunțite după ce au fost externați din spital. În prezent Primăria Capitalei și Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sârbu” au precizat că o anchetă epidemiologică se desfășoară în unitatea medicală. Cu ajutorul acesteia se va demonstra legătura sau nu a nașterilor copiilor și ipotezelor care spun că au fost infectați cu această bacterie periculoasă.

Încă un caz al unui bebeluș infectat cu stafilococ auriu!

Ziua de miercuri, 28 noiembrie, alt nou-născut a fost adus la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, fiind suspect de aceeași bacterie. Micuțul are iritații la nivelul pielii, la fel ca ceilalți bebeluși. Din nefericire, alte 15 cazuri au fost aduse la spitalul de copii. „Facem precizarea că, în prezent, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu”, se derulează o investigaţie epidemiologică pentru a stabili dacă există o legătură între naşterile celor 10 bebeluşi şi informaţiile apărute în presă.

De asemenea, este important de menţionat că în lunile octombrie şi noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sarbu”, s-au născut, în total, 637 copii, fără complicaţii infecţioase declarate”, potrivit Spitalului de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sârbu”.

Care este părerea medicilor despre stafilococul apărut?

„În situația când bacteria se produce în spital, șansele de rezolvare sunt mult mai mici, pentru că se tratează mult mai greu. Se poate transmite ușor, mai ales într-un spital care are multi pacienți. Există antibiotice care îl tratează, dar depinde dacă avem timp să intervenim.

Când infecția e în sânge și apar deja complicațiile, nu mai putem interveni. Sunt foarte multe manifestări, lucruri care țin de partea cutanată de piele, până la manifestările cele mai complexe. Când infecția prinde întreg organismul, orice organ poate să fie afectat”, a declarat medicul primar de boli infecțioase, Adrian Marinescu, despre cazul fără precedent al bebeloșilor infectați cu stafilococul auriu, în Maternitatea Giulești.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×