Reacția Sorinei Pintea, după moartea tânărului ars de la Piatra Neamț

Maria Cristina   
în Imagini de ultima ora
09/11/2018, 09:12
Reacția Sorinei Pintea, după moartea tânărului ars de la Piatra Neamț

Ministrul Sorina Pintea a avut prima reacție, după ce tânărul din Piatra Neamț, județul Neamț, a murit chiar în ziua în care ar fi împlinit 28 de ani. Alexandru Gabriel a murit joi, 8 noiembrie, la spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia, unde a ajuns cu greu din cauza birocrației din România.

Tărul a fost transferat în Belgia, deoarece în București nu mai erau locuri, fiindcă toate paturile pentru marii arși erau ocupate. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declară că în cazul lui Alexandru, care a fost transferat la un spital din străinătate cu arsuri pe 70% din suprafața corporală, s-a făcut tot pentru a fi salvat, iar întârzierea transferării acestuia nu i-a cauzat moartea.

Sorina Pintea a reacționat, după moartea tânărului ars din Neamț

„A fost transferat în Belgia în momentul în care medicii și-au dat acordul. În momentul în care medicii din Belgia au spus DA, Alexandru a plecat. S-a făcut tot ce s-a putut, transferul s-a făcut în momentul potrivit. Din momentul în care a fost transportat, am ținut legătura cu medicul care s-a ocupat, care este de origine română. În cazul lui Alexandru, nu s-a întârziat nicio secundă. Dacă se dădea acceptul cu 5 ore mai devreme, atunci era trimis. A fost vorba de plata unui avans, am făcut-o discutând cu Casa de Asigurări, pentru că era necesară în acest moment’, a precizat Sorina Pintea, citată de  Știrile Pro TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×