Maşinile preoţilor de la Catedrala Neamului. 420.000 de euro ”parcaţi” în faţa bisericii

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
26/11/2018, 15:56
Maşinile preoţilor de la Catedrala Neamului. 420.000 de euro ”parcaţi” în faţa bisericii GALERIE FOTO
Maşinile preoţilor care au venit la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

Duminică, 25 noiembrie, a avut loc sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar peste 30.000 de oameni au luat parte la manifestaţia religioasă din inima Capitalei. Credincioşi şi preoţi deopotrivă din toată ţara au luat cu asalt Bucureştiul. Maşinile cu care şi-au făcut apariţia oamenii importanţi au făcut furori, mai ales că acestea au fost parcate fix în faţa Catedralei Neamului.

Bolizii erau aliniaţi şi costau împreună 420.000 de euro! Cea mai ieftină dintre autoturisme este o  Skoda Superb, maşină care ajunge la preţul 50.000 de euro cea mai scumpă. Mai erau înşiruite
un Mercedes S-Klasse de 220.000 de euro (cea mai scumpă maşină, full option), un BMW Seria 7, cu preţul de 150.000 de euro şi un Audi A8 care aparţine SPP-ului şi cu care sosise premierul României, Viorica Dăncilă.

Maşinile preoţilor de la Catedrala Neamului

Patriarhul Daniel a coborât dintr-o maşină fără RCA, un Mercedes S600, care aparţinea SPP-ului, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: „Patriarhul Ecumenic avea și rang de șef de stat și a avut însoțitor de la SPP care a oferit mașini de protocol. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen. Patriarhul nostru a trebuit să urce în acea mașină care NU aparține Patriarhiei.”

Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în timp ce cobora din maşină, un Mercedes, la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, care a avut loc duminică, 25 noiembrie, 2018
Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în timp ce cobora din maşină la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

„Patriarhul Ecumenic avea și rang de șef de stat și a avut însoțitor de la SPP care a oferit mașini de protocol. Patriarhul nostru a trebuit să urce în acea mașină care NU aparține Patriarhiei. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Slujba de sfinţire a catedralei a fost oficiată de un sobor de 100 de preoţi, iar în interior au avut acces doar 2.000 de oficiali care au fost invitaţi la manifestaţia religioasă. A lipsit preşedintele României, Klaus Iohannis, care a avut agenda încărcată şi a declinat invitaţia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×