Patriarhul Daniel se plimbă într-un Mercedes-Maybach fără RCA plătit. A cui este mașina

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
26/11/2018, 15:38
Patriarhul Daniel se plimbă într-un Mercedes-Maybach fără RCA plătit. A cui este mașina
Patriarhul Daniel se plimbă într-un Mercedes-Maybach fără RCA plătit

Preafericitul Daniel s-a prezentat la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului într-un bolid de lux, Mercedes-Maybach S600. Ceea ce i-a frapat pe mulți este faptul că mașina nu are polița RCA validă. Cei care au verificat numărul mașinii au aflat cu stupoare că Patriarhul Daniel se plimbă nestingherit fără taxa RCA plătită.

Polița RCA este obligatorie pentru toți românii, iar cei care încalcă legea și nu își plătesc această asigurare riscă o amendă de până la 2.000 de lei. Acestea fiind spuse, Patriarhul Daniel are două variante: Ori este scutit de plata RCA, ori a încălcat legea și urmează să se conformeze și să plătească – ca tot românul – amenda în vigoare.

Patriarhul Daniel se plimbă într-un Maybach fără polița RCA validă

Preafericiul a fost fotografiat de către fotograful Octav Ganea când a ieșit din bolidul său. Oamenii au văzut numărul mașinii și au verificat imediat dacă are sau nu polița RCA plătită. Au aflat că Patriarhul Daniel a încălcat legea, iar mașina sa nu are asigurarea plătită, potrivit Digi24.

UPDATE: „Cei doi patriarhi au fost obligaţi să folosească maşinile Serviciului de Pază şi Protecţie. Patriarhul Constantinopolului, care are rang şi de şef de stat, a avut asigurată prin lege protecţia SPP-ului. La evenimentul de Duminică, SPP-ul i-a obligat pe membrii delegaţiei, cât şi pe cei ai Patriarhiei, să folosească maşinile lor, adică ale SPP-ului“, a declarat pentru „Adevărul“ Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

patriarhul daniel
Foto credit: Ovtav Ganea
„Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc. Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”, declara Patriarhul Daniel. ”Bogăția nu e rea, pentru că vine de la Dumnezeu”, a mai adăugat acesta.
Chiar dacă are un salariu exorbitant, Patriarhului nu îi pasă de taxele obligatorii pe care orice român trebuie să le plătească. Cât despre averea sa, acesta are un salariu lunar egal cu cel al liderului Senatului, mai exact, în jur de 16.600 de lei.

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului a fost oficiată de către un sobor de 100 de preoți, în frunte cu Patriarhul României (n.r. Preafericitul Daniel) și Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I. În cadrul slujbei au fost invitați peste 2000 de oficiali, printre aceștia și Viorica Dăncilă, premierul României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×