Maşinile diesel vechi, interzise lângă Paris! Anunţul francezilor: „S-a terminat”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
13/11/2018, 11:07
Maşinile diesel vechi, interzise lângă Paris! Anunţul francezilor: „S-a terminat” GALERIE FOTO
Maşini diesel pe şoselele din Paris

Maşinile diesel care au fost produse înainte de anul 2001 vor fi interzise în apropierea capitalei Franţei, începând cu luna iulie a anului 2019. 79 de localităţi de lângă Paris sunt vizate de interdicţie, după ce pentru autoturismele din oraş s-a dat decizia încă din această vară pentru a proteja mediul.

Conform presei din Franţa, administraţiilor vor trebui ca de acum să rezolve problemele care vor apărea în privinţa transportului pentru oamenii care nu îşi vor mai putea folosi maşinile cu ani de fabricaţie de până în 2001. Noua decizie a autorităţilor franceze va afecta peste 800.000 de vehicule.

Maşinile diesel vechi vor fi interzise în apropierea Parisului

Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, a fost cea care a anunţat interdicţia, după ce reforma a primit votul final al consilului zonei metropolitane a Parisului: „S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”.

Mai mult, din luna ianuarie a anului 2021, va apărea o nouă interdicţie, de această dată pentru maşinile poluante care au fost înmatriculate înainte de anul 2005.

Zeci de maşini diesel vechi, parcate într-o zonă special amenajată
Zeci de maşini diesel vechi, parcate

După noile reglementări, producătorii de maşini au decis să renunţe la fabricarea pe viitor a automobilelor diesel: ”Totuși, în calitatea noastră de producători de mașini de sport, am ajuns la concluzia că ne-ar plăcea ca viitorul nostru să nu mai fie legat de modele diesel, care oricum au un rol secundar în compania noastră”, a declarat Oliver Blume, directorul general al Porsche. De altfel, producătorii de maşini din Germania sunt decişi să ofere subvenţii uriaşe, în valoare de 3.000 de euro, pentru a se reduce emisiile şi a încuraja acest lucru.

Maşinile diesel vechi nu mai au voie în apropierea Parisului din luna iulie 2019.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×