Mașinile diesel, o problemă în Europa!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/10/2018, 12:33
Mașinile diesel, o problemă în Europa!
Mașinile diesel, o problemă pentru Europa

Mașinile diesel au început să devină o problemă din ce în ce mai mare în Europa! Potrivit informațiilor din presă, producătorii de autovehicule din Germania vor ”arunca” mașinile diesel, dar cele vechi, în Europa de est. Conform Agerpres, aceștia vor recurge la această metodă pentru că ele poluează extrem de mult, astfel încât le vor înlocui cu unele modele care vor proteja pe cât posibil și mediul. ”Exporturile vor însemna mutarea problemei calităţii aerului din vest către est. Planul Guvernului german de a evita interzicerea circulaţiei celor mai poluante automobile diesel ar putea extinde problema”, a declarat Elzbieta Bienkowska, comisarul pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri.

Cu toate că soluția este, oficialul european spune că vor analiza bine situația înainte de a o pune în practică. ”Trebuie stabilit clar ce se va întâmpla cu vehiculele diesel vechi”. Nemții și-au pus și un ultimatum pentru rezolvarea problemei. Ei vor ca până la sfârșitul anului curent să aducă în actualitate softul pentru cele aproximativ 5,3 de automobile echipate cu motor diesel. În așa fel, aceștia se gândesc că pot reduce emisiile care poluează cu aproape 30%.

Mașinile cu motor diesel au devenit o problemă pentru Europa

Masinile diesel au început să devină o problema pentru Europa
România este pe locul 7 în clasamentul mașinilor diesel vândute second-hand

Potrivit analiștilor, nemții chiar au reușit să pună în practică rapid tot ce și-au dorit, căci au exportat mașini diesel la mâna a doua într-un timp record. Biroul Federal de Statistică a dat și cifre care să recunoască efortul făcut de nemți. Anul precedent, Germania a exportat 239.541 de mașini diesel la mâna a doua. În Italia, situația a stat la un nivel mai mic, anume: 22.400 de unități, pe când Austria, 21.600. România, în acest clasament, se află pe locul șapte, cu un total de 11.500 de mașini cu motor diesel second-hand.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×