Ludovic Orban, premierul demis, reacție la rece după moțiunea de cenzură: PSD și Ponta și-a dat arama pe față. Obiectivul nostru este acela de a determina alegerile anticipate

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 21:09
Ludovic Orban, premierul demis, reacție la rece după moțiunea de cenzură: PSD și Ponta și-a dat arama pe față. Obiectivul nostru este acela de a determina alegerile anticipate
Ludovic Orban, premierul demis, reacție la rece după moțiunea de cenzură. Sursa foto: Hepta

Premierul demis, Ludovic Orban, a fost prezent în platoul digi24, unde a vorbit despre moțiunea de cenzură prin care a pierdut conducerea Executivului, dar și despre planurile de viitor ale Partidului Național Liberal.

Premierul demis a vorbit despre adoptarea moțiunii din Parlament

Ludovic Orban a apărut pentru prima dată la televizor după Guvernul său a pierdut azi în Parlamentul României, după ce moțiunea de cenzură a fost votată cu 261 de voturi „pentru”.

Astfel, premierul demis a declarat, la digi24, că nu a fost surprins că a trecut moțiunea de cenzură împotriva Guvernului și se aștepta la acest lucru.

„PSD și Ponta și-a dat arama pe față… Vom vedea cum evoluează lucrurile”, a declarat Ludovic Orban, în direct, la digi24.

„S-au mutat 30 de voturi, în rest nu s-a întâmplat mare lucru. PSD cu UDMR au 230 de voturi, după depunerea moțiunii au mai primit câțiva parlamentari și au mai venit niște așa-ziși independenți. Socoteala îmi iese perfect, de la PNL nu a votat nimeni împotriva Guvernului”, a declarat Orban despre votul moțiunii de miercuri.

Ludovic Orban vrea să declanșeze alegerile anticipate

Ludovic Orban a declarat că, în momentul de față, există doar două opțiuni clare.

„În funcție de cum evoluează lucrurile, ne dorim cât mai rapid să se ajungă la un deznodământ. Acest lucru va depinde de Președintele României. În funcție de asta se poate ajunge fie la anticipate, pentru că Parlamentul de azi este în totală contradicție cu opțiunile politice ale românilor, fie, dacă va fi învestit un Guvern al PNL, vom apela la OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.”

  “Noi avem acest sistem de vot (în două tururi) încă de la prima lege care a reglementat alegea primarilor. Sistemul de acum a fost modificat din 2012, deci nu a funcționat decât patru ani.

PSD a depus moțiunea și la presiunea primarilor. În alegerea primarilor în două tururi, jumătate dintre primarii PSD nu se mai regăsesc.”

Liderul liberalilor a declarat, la digi24, că partidul său intenționează să forțeze alegerile anticipate.

“Noi deja am luat o decizie de principiu, pe care o vom vota. Obiectivul nostru este acela de a determina alegerile anticipate. Din acest motiv, este necesară respinderea a două propuneri de guvern, iar decizia PNL va fi clară. Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea a gouă guverne succesive. PSD se bucură degeaba pentru că au făcut un pas spre alegerile anticipate. ”

Președintele PNL caută aliați pentru a forța anticipatele

Ludovic Orban a mai declarat că deja discută cu partenerii politici pentru a găsi sprijin în a declanșa procedurile pentru alegerile anticipate.

“Noi vom discuta să lărgim sprijinul pentru anticipate și am avut discuții, am semnat un parteneriat cu colegii de la USR, vom avea discuții cu toți partenerii noștri pentru a defini o strategie comună care să ducă la anticipate. ”

“Țara e guvernată, guvernul nu poate emite OUG, în rest totul este făcut cu profesionism și dedicare”, a mai spus premierul demis.

În plus, Orban a dat de înțeles că a pregătit din timp acești pași, pentru a se ajunge la alegerile anticipate.

“Noi vom grăbi cât mai mult procedurile ca în 60 de zile să respingem două guverne. Întotdeauna atunci când iei decizii trebuie să iei în strategie ambele variante.”

Președintele PNL a declarat că este conins că iohannis va dizolva parlamentul imediat ce acest lucru va fi posibil

“Eu sunt convins că președintele va dizolva Parlamentul imediat ce se vor constitui cadrele constituționale.”

Ludovic Orban a declarat că toate OUG-urile aprobate de Guvern în ședința de ieri vor fi publicate în Monitorul oficial, în ciuda declarațiilor lui Victor Ponta.

“Toate ordonanțele vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial. Eu semnez actele normative imediat, OUG-urile le-am semnat de ieri”, a mai spus Orban la postul TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×