Ludovic Orban anunță măsuri extreme la frontiere: „Poliția să ceară actele celor care vin cu maşinile personale din Italia”

Ludovic Orban anunță măsuri extreme la frontiere: „Poliția să ceară actele celor care vin cu maşinile personale din Italia”
Ludovid Orban anunță măsuri extreme la frontiere: "Poliția să ceară actele celor care vin cu maşinile personale din Italia". Sursa foto: Hepta

Premierul interimar Ludovic Orban a solicitat polițiștilor de frontieră să verifice toate mașinile care vin din Italia, pentru a vedea dacă pasagerii vin din zonele de focare de coronavirus.

Toate mașinile care vin din Italia vor fi verificate la frontieră

Ludovic Orban anunță că a solicitat ca prin toate trecerile de frontieră să fie cerute actele mașinilor personale, pentru a se identifica persoanele care vin din zone unde au fost confirmate cazuri de coronavirus.

Premierul interimar a declarat că este o măsură corectă, având în vedere că este complicat să fie puși în izolare oameni care vin din alte zone, informează News.ro.

Măsura vine cu o oarecare întârziere, ținând cont că ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că, în ultimele 24 de ore, peste 3.200 de cetățeni ce veneau din Italia au intrat în România.

“În ultimele 24 de ore, pe intrările în ţară, pe cele 14 cu Ungaria, 7 cu Serbia şi cele 16 aeroporturi au intrat 3.210 cetăţeni din Italia”, a spus Vela, în cadrul ședinței de Guvern de joi.

80.000 de oameni vin zilnic în România

Drept urmare, Orban i-a solicitat ministrului de Interne ca oamenii legii de la frontierele țării să ceară actele tuturor celor care vin din Italia cu mașinile personale, pentru a se stabili dacă aceștia vin sau nu din zonele unde au fost declarate focare de coronavirus.

“Cereţi Poliţiei de Frontieră să ceară mai ales celor care vin cu maşini personale actele din Italia pentru a identifica cu precizie dacă vin din zonele de focar sau nu. Aşa e complicat să îi bagi în izolare pe nişte oameni care vin alte zone.

Am înţeles că au fost băgaţi în izolare nişte oamenii care veneau din zone care nu aveau legătură. Aici trebuie să le explicăm că este în interesul lor să prezinte aceste acte ca să putem să luăm cele mai potrivite măsuri”, a spus premierul interimar.

Mai mult, Orban i-a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să ceară informații despre pasagerii curselor aeriene și cele de cale ferată.

“Domnule ministru al Transporturilor, trebuie să obţinem imediat informaţii legate de listele de pasageri de pe cursele aeriene, de pe cursele de cale ferată. Şi dacă şeful autorităţii nu răspunde la telefon, să-l daţi afară instant”, a spus șeful interimar al Executivului.

Ministrul Transporturilor a spus că România este vizitată zilnic de aproximativ 80 de mii de cetăţeni.

În acest sens, Bode a declarat că au fost realizate culoare speciale de debarcare în aeroporturi pentru cursele care vin din zonele unde există cazuri de coronavirus.

În plus, au fost realizate locuri special amenajate în aeroporturi pentru completarea formularelor şi benzi dedicate pentru bagajele călătorilor care vin din zone afectate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×