PNL îl va susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. Orban: ”Cel mai potrivit candidat pentru a elibera Bucureștiul de sub domnia despotică a PSD”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 14:35
PNL îl va susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. Orban: ”Cel mai potrivit candidat pentru a elibera Bucureștiul de sub domnia despotică a PSD”
Nicușor Dan/ Foto: Hepta

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că îl va susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, liderul liberalilor afirmând că Dan este cel mai potrivit candidat pentru a pune capăt administrației PSD a Capitalei și a oferi o guvernare de calitate a orașului. Anunțul lui Orban survine înainte ca Alianța USR-PLUS să stabilească pe cine va avea drept candidat dintre Nicușor Dan, nominalizat de USR, și Vlad Voiculescu, susținut de PLUS.

Nicușor Dan nu trebuie să devină membru PNL

În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Nicuşor Dan, care au vizat problematica Bucureştiului, soluţiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune pe Nicuşor Dan ca şi candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținut la sediul PNL.

Propunerea urmează să fie discutată în forurile de conducere ale partidului, precum și cu organizația PNL București.

Am convingerea că Nicuşor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: de a elibera Bucureştiul de domnia despotică a PSD şi de a asigura o bună guvernare a Bucureştiului, care să asigure calitatea vieţii la nivelul celorlalte capitale europene şi care să permită fiecărui bucureştean să aibă cu adevărat o şansă de a trăi într-o capitală modernă, administrată corect”, crede Orban.

Acesa susține că nu i-a cerut lui Nicușor Dan să se înscrie în partid, astfel încât acesta să beneficieze și de susținerea altor partide de dreapta.

În ce privește primăriile de sector, Ludovic Orban a estimat că PNL  va câștiga peste tot, mai puțin în sectorul 3. Totuși Orban nu a exclus ca liberalii să colaboreze cu alte formațiuni pentru coaliții locale mai largi.

Vlad Voiculescu, scos în afara jocului

Anunțul lui Orban influențează discuțiile dintre USR și PLUS legate de desemnarea candidaților la alegerile locale. La București, USR îl propusese pe Nicușor Dan, iar PLUS pe Vlad Voiculescu, iar cele două partide trebuiau să decidă care dintre ei va fi alegerea finală. În condițiile în care liberalii îl preferă pe Nicușor Dan, acesta a devenit favorit și la desemnarea din partea Alianței.

De altfel președintele USR, Dan Barna, a salutat decizia liberalilor.

O veste bună – PNL tocmai a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Anunțul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la București”, a scris, pe Facebook, Dan Barna.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×