Locuri de muncă vacante în România. Se fac angajări în masă!

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/09/2018, 19:11
Locuri de muncă vacante în România. Se fac angajări în masă!
Locuri de munca în România sunt din ce in ce mai multe din data de 25 septembrie

Sunt din ce în ce mai multe locuri de muncă vacante în România! Se fac angajări în masă, iar salariile se pare că sunt și ele pe măsura efortului de a găsi oameni care să ocupe aceste posturi. În data de 25 septembrie, anul curent, potrivit datelor raportate aflate în evidența Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, sunt înregistrate în acest moment 30.338 de locuri de muncă. Iar, cu toate că locuri de muncă sunt, se pare că mulți români preferă să stea acasă ori murind de foame ori așteptând poștașul să vină cu bani, clasificându-se la asistați social. Această situație cruntă se află, spre exemplu, la Drăgani, în Botoșani. Firmele erau interesate să-i angajeze pe localnici, însă ei nu erau interesați să le audă ofertele. Acum câțiva ani s-a încercat o rezolvare a problemei și chiar primarul a tras de lucruri ca situația comunei lui să se schimbe.

Sunt mai multe locuri de munca în romania din 25 septembrie
Locurile de muncă disponibile, potrivit ANOFM

Lucuri de muncă vacante în România sunt, însă mulți aleg să se încadreze la ”asistați social”

O firmă de confecții din Botoșani avea 60 de posturi libere, iar ca remunerație, aceștia ofereau 1.000 de lei, bonuri de masă și transport gratuit. Implicarea primarului a fost una intensă, aplicând prin oraș anunțuri, însă strădania lui nu a fost de ajuns. Acesta s-a lăsat păgubaș, admițând în final că s-a făcut mai mult de râs în fața proprietarului firmei care a venit cu locuri de muncă pentru oamenii lui. ”M-am făcut de râs acolo. Am vrut să-i ajut și au venit 20 de oameni din atâția care nu au loc de muncă. Este incredibil. Am ajuns să mă rog de ei să muncească. Și pe rețelele de socializare le-am comunicat că nu mai pot sta numai din ajutor social”, a spus Cătălin Rotundu, primarul comunei.

Sunt din ce în ce mai multe locuri de munca în România
Unii oameni preferă mai de grabă să se încadreze la ”asistați social” decât să muncească

Citește și: Legea pensiilor va fi modificată! Sindicatele transmit că noua lege încalcă drepturile angajaților

Citește și: Românul răpit de pirații nigerieni era șeful mecanic al navei!

Citește și: Consumul de etnobotanice nu va mai fi pedepsit!

Nemulțumirea lui a venit și din faptul că atunci când localnicii nu mai au bani, încep să fure, dar sub niciun chip să se ducă la muncă. ”Stau toată ziua la crâșmă. Au venit să le dea de muncă și nu vor. Sunt leneși, le place să trăiască numai din ajutor social. Când nu mai au bani, fură ce apucă. Eu am muncit toată viața. Mă trezeam de la 5 dimineața și munceam, nu întindeam mâna. Ei la 8 sunt la bar”, a completat acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×