Consumul de etnobotanice nu va mai fi pedepsit!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/09/2018, 15:01
Consumul de etnobotanice nu va mai fi pedepsit!
Consumul de etnobotanice nu va mai fi pedepsit!

Curtea Supremă a decis că avem verde la consumul de etnobotanice. Acesta nu va mai fi pedepsit de astăzi încolo. Medicii şi magistraţii atrag atenţia că această decizie va avea repercusiuni grave asupra omenirii. Singura soluție rămâne un apel la Guvern, ei fiind în măsură să modifice această dispoziție. Judecătorul Cristi Danileț a explicat câteva dintre urmările deciziei. Din spusele lui, ca efect al acțiunii Curții Supreme ar fi că tinerii vor recurge din ce în ce mai mult la substanțele cărora până acum li se aplica o pedeapsă, în cazul consumului. ”Acestea sunt mai mult decât droguri. Sunt un amestec de substanțe necontrolabile, din punct de vedere al calității, sntetice, care produc efecte dezastruase. Cannabisul nu are nici pe departe aceleași efecte. Ele sunt mai dorite de tineri pentru că sunt mai ieftine, iar senzația este imediată. De aceea, sunt extrem de periculoase. Practic, otrăvesc tinerii. Trebuie să ne gândim la sănătatea tinerilor care consumă aceste substanțe. Vă spun din experiență, nu există liceu din România unde să nu se ofere spre vânzare etnobotanice sau droguri ușoare. Consumatorii care ajung în instanță spun ei înșiși că au creierul prăjit”, a spus judecătorul.

Consumul de etnobotanice nu va mai fi sancționat! Ce presupune modificarea legii?

Curtea Supremă a decis ca cei care consumă etnobotanice să nu mai fie pedepsiți prin lege
Avem verde la consumul de etnobotanice

Conform unor declarații ale oficialilor din Ministerul Sănătății, potrivit ”Adevărul”, aceștia sunt responsabili doar pentru a redacta, stabili și transmite o listă cu etnobotanicele cărora ar trebui să le fie interzis costumul. Mai departe, instituția o triite Ministerului Afacerilor Interne și Agenției Naționale Antidrog. Cu toate acestea, traficul clar rămâne unul dintre activitățile ilegale. Decizia Înaltei Curți nu scoate de sub incrimare persoanele care fac trafic ilegal de droguri, conform actului normativ 143/2000. De asemenea, acesta mai conține și diferite enumerări cu substanțele interzise în România, dar care pot fi modificate printr-o ordonanță venită de la Guvern.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×