Liviu Dragnea și Florin Iordache, revocați de la conducerea Camerei Deputaților? Varianta PMP

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
30/12/2018, 21:10
Liviu Dragnea și Florin Iordache, revocați de la conducerea Camerei Deputaților? Varianta PMP GALERIE FOTO
Liviu Dragnea și Florin Iordache, revocați de la conducerea Camerei Deputaților?

Eugen Tomac, preşedintele PMP, susţine că Liviu Dragnea şi Florin Iordache trebuie să fie revocaţi de la şefia Camerei Deputaţilor. Acesta spune că are drept dovadă stenograma şedinţei ce a avut loc în plen pe 5 decembrie 2018.

„Dragnea şi Iordache, oficial revocaţi de la şefia Camerei Deputaţilor. Avem, în sfârşit, documentul oficial care atestă revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte al aceluiaşi for.

Liviu Dragnea și Florin Iordache, revocați de la conducerea Camerei Deputaților?

Când toată lumea e preocupată de întâmpinarea Anului Nou, pe site-ul Camerei Deputaţilor a fost publicată stenograma şedinţei din 5 decembrie, a acelei şedinţe la care noi, Opoziţia unită, am votat în plen debarcarea celor doi. Vorbim despre un înscris oficial care produce efecte juridice ce nu pot fi ignorate nici măcar de actuala putere abuzivă.

În concluzie, le cer lui Liviu Dragnea şi lui Florin Iordache să părăsească funcţiile pe care nu mai au dreptul să le ocupe”, este mesajul pe care Eugen Tomac l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, zâmbind
Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, zâmbind

În şedinţa din 5 decembrie, cea la care face referire preşedintele PMP, Opoziţia a solicitat să fie introduse pe ordinea de zi două hotărâri care prevedeau ca Liviu Dragnea şi Florin Iordache să fie revocaţi din funcţie.

Şedinţa era condusă de către Florin Iordache, iar acesta a refuzat să supună la vot solicitarea lui Eugen Tomac, motivând că este neregulamentară. După 20 de minute de consultări, şedinţa s-a reluat, iar liberalul Marilen Pritea a mers la tribună.

Acesta susţine că s-a votat în plen revocarea celor doi, însă Florin Iordache i-a atras atenţia că nu el este cel care conduce şedinţa. În cele din urmă, Florin Iordache s-a văzut nevoit să suspende şedinţa. În solicitarea făcută acum, Tomac spune că stenograma şedinţei este dovada că cei doi trebuie revocaţi din funcţie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×