Laura Codruța Kovesi va fi audiată azi în Parlamentul European! Mircea Badea, reacție tranșantă

în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 10:18
Laura Codruța Kovesi va fi audiată azi în Parlamentul European! Mircea Badea, reacție tranșantă GALERIE FOTO
Mircea Badea a reacţionat privind candidatura Laurei Codruţa Kovesi la PE

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, va fi audiată în Parlamentul European astăzi, 26 februarie, în comisia LIBE, pentru funcția de procuror-șef european. Mircea Badea a reacționat în acest context și a avut o replică dură pentru Kovesi:

„Multă lume se întreabă de ce nu o susține nimeni pe Kovesi. Eu nu am înțeles ce înseamnă să o susținem. Adică ce să fac exact? Nu am înțeles cum să fac. Pe mine nu mă reprezintă Codruța. De aceea nu are sens chestiunea cu ”reprezentantul nostru, Kovesi”.

Mircea Badea, reacție privind audierea Lauri Codruța Kovesi în Parlamentul European

Măcar la Eurovision, publicul are șansa să voteze. Apoi vine un juriu de șmecheri și zice: ia uite ce a votat publicul! Ha-ha. Rămâne cum vrem noi. Și la Eurovision este un fel de stat paralel. Au venit niște băieți care au zis: ne doare undeva cum a votat lumea. Rămâne cum am stabilit noi. Dar măcar a votat lumea. Nu s-a ținut cont, dar măcar s-a votat. La Kovesi e altceva. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau ca Laura Codruța Kovesi să fie la Parchetul European”, a declarat Mircea Badea la Antena 3.

Mircea Badea, în timpul emisiunii sale
Mircea Badea, în timpul emisiunii sale

Laura Codruţa Kovesi va fi, astfel, audiată astăzi, în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, în cadrul Parlamentului European, alături de ceilalţi doi procurori, din Franţa şi Germania care urmăresc aceeaşi funcţie. În prima rundă, Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe locul doi, la egalitate cu procurorul din Germania, iar cel din Franţa a condus clasamentul. Potrivit cotidianului Sega, din Bulgaria, vecinii noştri au votat împotriva candidaturii Codruţei Kovesi pentru acest post de procuror-şef al Biroului Procurorului European (EPPO).

Monica Macovei a explicat însă că a fost vorba de o etapă incipientă şi că lucrurile se pot schimba pe parcursul audierilor: „A fost un vot indicativ, pentru a vedea care sunt curentele de opinie în Consiliul CIREPER, adică nu este final. Urmează negocieri, candidații nu au fost audiați în COREPER, dar ar trebui să fie” .

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×