Laura Codruța Kovesi, locul 2 la votul din Consiliul UE! Cine e pe primul loc în cursa pentru parchetul european

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
20/02/2019, 20:44
Laura Codruța Kovesi, locul 2 la votul din Consiliul UE! Cine e pe primul loc în cursa pentru parchetul european GALERIE FOTO
Laura Codruța Kovesi este pe locul 2 în la votul din Consiliul UE

Laura Codruța Kovesi ocupă locul 2 la votul din Consiliul UE! Reprezentanții celor 22 state membre care fac parte din structura Parchetului European l-au votat, pe primul loc, pe Jean- Francois Bohnert pentru funcția de șef al Parchetului European.

Candidatul francez, șeful Parchetului din orașul Reims, este urmat de fosta șefă a DNA și de candidatul german Andres Ritter, potrivit digi24.ro. După votul din Consiliul UE urmează votul din Parlamentul European și o negociere între parlament și statele membre.

Laura Codruța Kovesi, locul 2 la votul din Consiliul UE. Pe primul lor a fost Jean- Francois Bohnert

Clasamentul s-a stabilit astfel: fiecare dintre cele 22 state a venit cu propriul clasament, iar la final s-a făcut media punctajelor. Votul a fost organizat după ce comitetul de selecție a transmis Consiliului UE scrisoarea de motivare.

Laura Codruța Kovesi, locul 2 la votul din Consiliul UE! Cine e pe primul loc în cursa pentru parchetul european
Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul fruntaș în clasamentul realizat de comitetul independent de selecție

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul fruntaș în clasamentul realizat de comitetul independent de selecție. Motivul pentru care politicianul este pe primul loc este detaliat într-o scrisoare trimisă de Ulrike Haberl – Schwarz, președintele Comitetului de selecție a candidaților pentru șefia Parchetului European, trimisă în data de 14 februarie lui Tudorel Toader și șefului Parlamentului European.

Laura Codruța Kovesi, locul 2 la votul din Consiliul UE! Cine e pe primul loc în cursa pentru parchetul european
Jean- Francois Bohnert este pe primul loc pentru funcția de șef al Parchetului European

Potrivit g4media.ro, în document scrie că membrii comitetului au ales-o pe Kovesi pe primul lor pentru experiența profesională în poziții de conducere, pentru „realizările impresionante ale parchetelor pe care le-a condus” și pentru ”capacitatea de a rezista la o presiune considerabilă”. Pe 26 februarie, Comisia LIBE și Comisia de control bugetar din Parlamentul European vor avea o ședință comună pentru a „intervieva” candidații. În baza unui sistem de puncte din partea membrilor consiliilor reunite, anume 3 puncte- locul 1, două puncte- locul 2, un punct- locul 3, va rezulta un clasament. Dacă Laura Codruța Kovesi va avea o prestație bună la audieri, are șase să fie pe primul lod în runda de selecție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×