Laura Codruța Kovesi, anchetată vineri! Ce se întâmplă dacă nu merge la audieri

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/02/2019, 14:10
Laura Codruța Kovesi, anchetată vineri! Ce se întâmplă dacă nu merge la audieri GALERIE FOTO
Laura Cadruța Kovesi va fi anchetată vineri!

Adina Florea, șef al Secției de anchetare a magistraților, a făcut o serie de precizări cu privire la ancheta de vineri, 15 februarie, legate de posibilitatea în care Laura Codruța Kovesi nu ar merge la audiere.

„E o activitate în curs de urmărire penală care reprezintă o importanţă egală cu orice activitate desfăşurată în orice altă speţă. Se respectă exact aceleaşi drepturi procesuale, nu se analizeaza nimic cu dublă măsură.

Laura Codruța Kovesi va fi anchetată vineri!

Există măsuri procesuale, referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei respective”, a declarat Adina Florea. Miercuri seară, 13 februarie, fosta șefă a DNA a anunțat că a fost citată la audieri la Secție pentru investigarea magistraților.  Aceasta susține că audierea se suprapune cu o deplasare pe care ar urma să o facă la Bruxelles, unde ar urma să fie audiată în dosarul candidaturii pentru funcția de conducere a Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi, anchetată vineri! Ce se întâmplă dacă nu merge la audieri
Adina Florea a făcut precizări cu privire la situația lui Kovesi în cazul în care nu va merge la audiere

Mai mult, Kovesi primește susținere din partea Germaniei și Franței pentru a ocupa această post. Mai clar, președintele Comisiei pentru Afacerile Europene din Bundestagul german, Gunther Krichbaum(CDU) și-a exprimat suportul pentru fosta șefă a DNA, precizând că statele ce au candidați pe locurile 2 și 3, Franța și Germania, s-ar putea înțelege pentru a-i fi alături. „Puteţi porni de la acest lucru: pe locul întâi se află Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA, pe locul doi se află un candidat din Franţa şi pe locul trei un candidat din Germania.

Laura Codruța Kovesi, anchetată vineri! Ce se întâmplă dacă nu merge la audieri
Fosta șefă a DNA a anunțat că a fost citată la audieri la Secție pentru investigarea magistraților

Competenţele doamnei Kovesi sunt fără nicio urmă de îndoială, este practic predestinată pentru această funcţie şi eu mi-aş putea imagina, de exemplu, că Germania şi Franţa ar putea ajunge la un compromis şi la a găsi o soluţie de comun acord în favoarea candidatului român”, a declarat oficialul german într-o conferință de presă la București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×