Cine este Adina Florea, cea pe care Tudorel Toader o vrea cu orice preț la șefia DNA

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 18:14
Cine este Adina Florea, cea pe care Tudorel Toader o vrea cu orice preț la șefia DNA GALERIE FOTO

Tudorel Toader insistă și o propune pentru a treia oară pe Adina Florea pentru funcția de procuror-șef al DNA. Adina Florea a fost refuzată de Klaus Iohannis din motive ce ar ține de legalitatea desemnării.

Retrimit la Cotroceni cele 5 solicitări. Îi voi trimite președintelui Klaus Iohannis și adeverințele CNSAS din care rezultă că niciuna dintre candidate nu a făcut poliție politică”, a sdeclarat Tudorel Toader.

Adina Florea, propusă pentru șefia DNA a treia oară

Cine este Adina Florea, cea pe care Tudorel Toader o vrea cu orice preț la șefia DNA
Cine este Adina Florea, cea pe care Tudorel Toader o vrea cu orice preț la șefia DNA

Tudorel Toader nu se lasă și o propune pe Adina Florea din nou. A treia oară cu noroc! Klaus Iohannis a trimis ieri, 9 ianuarie, o scrisoare către ministrul Justiției prin care explica de ce a respins propunerea de numire a Adinei Florea, dar și motivul pentru care își menține această poziție.

Ministrul Justiției a trimis a doua propunere a Adinei la finalul anului trecut, iar președintele României a respins pentru prima dată cererea de numire a acesteia la conducerea DNA, în 21 noiembrie 2018. Pe lângă Adina Florea, Iohannis a mai respins patru numiri pentru funcții de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. Președintele a considerat că nu sunt întrunite condițiile de legalitate, în toate cele cinci cazuri. 

Aviz negativ din partea CSM pentru Adina Florea

Propunerea lui Tudorel Toader a fost respinsă si de către CSM, deoarece Adina Florea ar fi făcut niște declarații controversate cu privire la independența procurorilor. „Din categoria „Să citim până/poate înţelegem! Preşedintele României a respins cele cinci propuneri de numire în diferitele funcţii de conducere, din cadrul Ministerului Public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinţei de la CNSAS din care să rezulte lipsa „calităţii” de colaborator”, scria Tudorel Toader pe o rețea de socializare.

„Astăzi, 10 ianuarie 2019 (…) am transmis către preşedinte respectivele adeverinţe din care rezultă îndeplinirea cerinţelor legale privind propunerile formulate, solicitând să îşi reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente”, a precizat Tudorel Toader.

Adina Florea are 52 de ani și este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. A făcut școala și liceul la târgul Ocna, iar după a urmat Facultatea de Drept din București. Florea a condus mulți ani Parchetul de lângă Tribunalul Constanța, iar mai apoi a fost și procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×