Laura Codruța Kovesi, susținută de Germania și Franța, în defavoarea propriilor candidați

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 19:54
Laura Codruța Kovesi, susținută de Germania și Franța, în defavoarea propriilor candidați GALERIE FOTO
Laura Codruța Kovesi este susținută de Germania și Franța

Laura Codruța Kovesi pimește susținere din partea Germaniei și Franței, care acționează astfel în defavoarea propriilor candidați! Mai exact, președintele Comisiei pentru Afacerile Europene din Bundestagul german, Gunther Krichbaum (CDU), și-a exprimat suportul pentru Kovesi în funcția de procuror șef european, precizând că statele care au candidați pe locurile 2 și 3, respectiv Franța și Germania, s-ar putea înțelege pentru a o susține pe fosta șefă a DNA.

De asemenea, oficialul german i-a cerut și lui Tudorel Toader să o sprijine. Mai mult, Gunther Krichbau a menționat că a avut discuții la București cu fosta șefă a DNA, cu procurorul general al României și cu președintele CCR.

Laura Codruța Kovesi este susținută de Germania și Franța

„Puteţi porni de la acest lucru: pe locul întâi se află Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA, pe locul doi se află un candidat din Franţa şi pe locul trei un candidat din Germania. Competenţele doamnei Kovesi sunt fără nicio urmă de îndoială, este practic predestinată pentru această funcţie şi eu mi-aş putea imagina, de exemplu, că Germania şi Franţa ar putea ajunge la un compromis şi la a găsi o soluţie de comun acord în favoarea candidatului român”.

Laura Codruța Kovesi, susținută de Germania și Franța, în defavoarea propriilor candidați
Gunther Krichbau i-a cerut și lui Tudorel Toader să o sprijine pe Laura Codruța Kovesi

„Am adresat şi o solicitare ministrului român al Justiţiei de a sprijini candidatul român, pentru că e un candidat cu şanse la o funcţie înaltă europeană şi care ar fi practic oprit puţin, înfrânat de către propriii săi oameni”, a declarat, joi, oficialul german, într-o conferințe de presă la București.

Tudorel Toader, către oficial: „Faţă de noi, domnul Toader a spus că nu dânsul ar fi revocat-o, ci președintele”

Totodată, Gunther Krichbau a povestit și cum a decurs discuția cu ministrul Justiției pe această temă. „Noi ştim cum au funcţionat lucrurile în România şi ar fi mai simplu, ca să folosim aşa un exemplu mai plastic, să faci să treacă o cămilă printr-o gaură de ac decât să accepte Comisia de la Veneţia aşa o încălcare a statului de drept”.

Laura Codruța Kovesi, susținută de Germania și Franța, în defavoarea propriilor candidați
Franța și Germania, s-ar putea înțelege pentru a o susține pe fosta șefă a DNA

„De asemenea, domnul Toader a spus textual: ‘M-aş bucura dacă ea, adică doamna Kovesi, v-ar face şi dumneavoastră ceea ce ne-a făcut nouă aici, în România’, acest lucru fiind practic o declaraţie destul de clară şi s-a devoalat. Tot ce a făcut, de fapt, doamna Kovesi este să lupte în favoarea statului de drept, a combătut corupţia şi de fapt merită sprijinul şi nu altceva”, a explicat oficialul german.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×