Klaus Iohannis va promulga legea pentru realizarea Autostrăzii Unirii Iași – Târgu Mureș

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 19:16
Klaus Iohannis va promulga legea pentru realizarea Autostrăzii Unirii Iași – Târgu Mureș GALERIE FOTO
Klaus Iohannis va promulga legea pentru realizarea Autostrăzii Unirii Iași - Târgu Mureș

Autostrada Unirii Iaşi – Târgu Mureş va avea parte de susţinerea unei legi pentru realizarea ei, iar preşedintele Klaus Iohannis o va promulga vineri. Proiectul a fost propus în luna mai a acestui an de un grup de 71 de parlamentari, iar durata lucrărilor este de 70 de luni.

Dan Radu, reprezentantul Asociaţiei ”Moldova vrea Autostradă”, a oferit mai multe detalii cu privire la legea care va sprijini realizarea autostrăzii: ”Preşedintele Iohannis ne-a invitat să fim de faţă când va semna legea pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş A8. Va fi o scurtă ceremonie, la care au fost invitate asociaţiile care militează pentru autostrăzi în Moldova, dar şi politicieni care au iniţiat şi susţinut legea. Este o formă de recunoaştere a activităţii noastre din ultimii doi ani.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Klaus Iohannis va promulga legea pentru realizarea Autostrăzii Unirii Iași – Târgu Mureș

Nu ne oprim aici, vom monitoriza legea bugetului pe anul viitor, care ar trebui să conţină alocările bugetare pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate pentru toate cele trei segmente ale A8”, a declarat Dan Radu pentru News.ro.

Klaus Iohannis, preşedintele României în timpul unei şedinţe foto
Klaus Iohannis, preşedintele României

Legea privind realizarea Autostrăzii Unirii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor pe 7 noiembrie şi şoseaua va fi construită de Ministerul Transporturilor, prin intermediul bugetului de stat.

”Ca iniţiator, la rândul meu, al acestei legi, cunosc foarte bine ce reprezintă această investiţie. Pur şi simplu scoate din izolare peste patru milioane de locuitori ai regiunii, redă speranţa unei vieţi decente, ajută întreaga pătură antreprenorială de aici şi opreşte hemoragia de forţă de muncă care a atins cote absolut alarmante în Moldova. După promulgarea legii, guvernul este cel care trebuie să treacă la fapte. Vom fi atenţi la fondurile care se vor aloca. Decizia politică a fost luată, nu mai merge cu jumătăţi de măsură şi cu declaraţii pompoase din partea guvernanţilor”, a declarat şi Marius Bodea, secretar al comisiei de transporturi şi infrastructură.

Închide ×