Austostrada Iaşi – Târgu Mureş. Cine o construieşte şi când e gata prima autostradă care trece peste Carpaţi

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
18/11/2018, 16:06
Austostrada Iaşi – Târgu Mureş. Cine o construieşte şi când e gata prima autostradă care trece peste Carpaţi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că a fost finalizat procesul de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de executare a autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea şi Târgu Mureş – Ungheni. CNAIR a emis un comunicat prin care a oferit detalii despre firma care va trebui să respecte contractul cu dată de finalizare de 18 luni începând cu acest moment.

„Menţionăm că ofertantul declarat câştigator a ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 9 ani. Procesul de semnare a contractului va putea fi iniţiat doar după expirarea noii perioade de depunere a contestaţiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. Prin urmare, CNAIR SA a desemnat câştigătorul contractului ca fiind Asocierea Itinera Spa – Retter Projectmanagement SRL cu o valoare a propunerii financiare de aproape 210 milioane lei fără TVA, echivalentul a 44,6 milioane euro fără TVA”, au menţionat reprezentanţii CNAIR.

Când va fi gata Austostrada Iaşi – Târgu Mureş

Pentru primul tronson, valoarea estimată a contractului este de 48.566.561,23 Ron fără TVA, iar durata contractului este de minim 70 de luni şi cuprinde, conform CNAIR: „10 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de notificare a defecţiunilor. Durata contractului de lucrări poate varia în funcţie de perioada de notificare a defecţiunilor, suplimentar ofertată de operatorul economic desemnat câştigător”.

A doua bucată, cea care va face legătura Târgu Mureş – Ungheni şi Drum de legătură va avea următoarele date: „Valoarea estimată a contractului este de 284.915.969,74 Ron fără TVA. Durata contractului este de minim 78 de luni şi cuprinde: 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de notificare a defecţiunilor. Durata contractului de lucrări poate varia în funcţie de perioada de notificare a defecţiunilor, suplimentar ofertată de operatorul economic desemnat câştigător.”

Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea şi Târgu Mureş – Ungheni va fi prima care va străbate Munţii Carpaţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×