Klaus Iohannis l-a invitat pe Rareș Bogdan la Cotroceni

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
05/12/2018, 19:08
Klaus Iohannis l-a invitat pe Rareș Bogdan la Cotroceni
Președintele Klaus Iohannis l-a invitat pe Rareș Bogdan la Cotroceni, unde a avut loc dezbaterea publică cu privire la rezultatele proiectului inițiat de președintele României, „România Educată”. Printre invitații președintelui s-au numărat profesori, oameni de afaceri, politicieni, dar și Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV.Deși proiectul ințiat de Klaus Iohannis este unul dedicat educației, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, nu a participat, deoarece a fost la Bruxelles împreună cu premierul Viorica Dăncilă și alți membri ai Guvernului. 

Klaus Iohannis l-a invitat pe Rareș Bogdan la dezbaterea publică de la Cotroceni

Klaus Iohannis l-a invitat pe Rareș Bogdan la Cotroceni
Klaus Iohannis l-a invitat pe Rareș Bogdan la Cotroceni

La evenimentul organizat de Administrația Prezidențială au participat diverși oameni din spectre diferite de activitate, printre care și controversatul prezentator TV Rareș Bogdan. Președintele Klaus Iohannis își propune ca până în 2030 rata de promovare la testările naționale gimnaziale să crească până la 80%, iar cea de promovare a bacalaureatului să ajungă la 75%.

„Proiectul „România Educată” reprezintă cea mai amplă și de durată consultare publică desfășurată până acum în domeniul politicilor publice din educație. La dezbatere au participat peste 10.000 de persoane, iar la elaborarea documentelor lansate cu această ocazie au contribuit peste 60 de instituții publice, organizații neguvernamentale și reprezentanți ai actorilor din domeniu”, a declarat Klaus Iohannis.

„Haideți să vorbim despre educație. Sunt întrebari simple la care trebuie să răspundem la început. Avem nevoie de un sistem educațional. Sistem de educație școlară. Avem nevoie de școli? Evident că da… dar ce fel de școli? Cum îi pregătim pe dascăli? Ne trebuie și universități? Sigur că da. Ce abilitati trebuie să aibă un tânăr student la absolvire? Ne interesează șansa tânărului de a găsi un loc de muncă în domeniul? Cum evaluăm performanța unei scoli? A unei universități?A întregului sistem? Ne interesează calitatea educației primită sau dacă este în corelare cu piața muncii. Iată că întrebari avem multe și cu cât mergem mai mult în profunzime,  răspunsurile nu mai sunt atât de simple. La toate aceste întrebări și multe altele vrea să răspundă România educata. România educata este un proiect strategic Romania educata vrea să ajute la creionarea, la conceperea României secolului 21”, a mai adăugat Iohannis.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×