Klaus Iohannis lansează proiectul ”România educată”: la dezbatere participă 10.000 de persoane

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/12/2018, 11:59
Klaus Iohannis lansează proiectul ”România educată”: la dezbatere participă 10.000 de persoane
Klasu Iohannis a lansat proiectul "Klaus Iohannis"

Kalus Iohannis a lansat în ziua de miercuri proiectul „România Educată”. Dezbaterea a avut loc la Palatul Cotroceni și a fost inițiată de președintele României, a anunțat Administrației Prezidențiale.

Proiectul „România Educată”este o consultare publică ce se desfășoară în domeniul politicilor publice din educaie, conform unui comunicat de presă al Președenției emis MEDIAFAX. De asemenea, sursa mai specifică faptul că la dezbatere au participat peste 10.000 de persoane.

Klaus Iohannis lansează  ”România educată”!

La documentele lansate au contribuit peste 60 de instituții publice, organizații neguvernamentale și reprezentanți din domeniu. Acest demers „exprimă dorinţa Preşedintelui României ca fiecare român să aibă ocazia de a contribui la proiect„.

Noul proiect lansat de Klaus Iohannis vizează educația
Noul proiect lansat de Klaus Iohannis vizează educația

„Vom avea discuţii cu partidele politice, cu mediul executiv şi legislativ pentru că ei vor fi responsabili să creeze noi legi, să aloce fonduri şi, în acelaşi timp, ne dorim şi expertiza internaţională şi de aceea avem în derulare un proiect cu cei de la OECD. (…) Fiecare instituţie, fiecare şcoală, fiecare om trebuie să pună umărul ca ‘România educată’ să devină realitate”, a declarat Deca.

Proiectul România Liberă

Deca a prezentat într-un interviu câteva lucruri referitoare la noul proiect ce tocmai a fost lansat de Klaus Iohannis. Se pare că acesta are în vedere alegerea mai riguroasă a profesorilor și standardizarea evaluărilor. „Când viziunea este asumată şi acceptată şi vine din zona societăţii şi a actorilor care sunt zi de zi în educaţie, în şcoală este mult mai greu pentru orice guvern şi orice majoritate parlamentară să modifice un act normativ care, practic, este asumat”, a mai declarat Deca, privind Legea educației.

Prioritățile proiectului „România Educată” a fost lansat încă din anul 2016 și vizează carierele didactice managementul educaţional, echitatea, învăţământul profesional şi tehnic, învăţământul superior, evaluarea elevilor şi studenţilor şi educaţia timpurie.  ”

  • A treia etapă (2018) va presupune finalizarea rezultatelor proiectului: o viziune de țară și obiectivele de țară asupra educației și cercetării din România, pentru următorii 12 ani (2018-2030); o strategie pentru sectorul educație și cercetare la orizontul 2018-2030; o serie de propuneri de politici publice pe temele desemnate ca fiind prioritare în cadrul proiectului, care vor include și elemente privind guvernanța sistemului de educație și cercetare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×