Juncker a răbufnit la întâlnirea cu Tăriceanu: „Cam dese schimbările de miniștri în România”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
11/01/2019, 15:19
Juncker a răbufnit la întâlnirea cu Tăriceanu: „Cam dese schimbările de miniștri în România” GALERIE FOTO
Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a răbufnit la întâlnirea cu Tăriceanu

Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a ajuns în România, pentru a participa la mai multe activităţi, după ce România a preluat şefia rotativă a Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019. Până la finalul mandatului care durează şase luni, Juncker crede că România îşi poate exercita cu succes funcţia. Totuşi, acesta i-ar fi transmis lui Călin Popescu Tăriceanu că ceva îl nemulţumeşte cu privire la ţara noastră şi anume schimbările dese de la nivelul ministerelor.

”Parca sunt cam dese schimbarile miniștrilor”, au declarat surse participante la discuții, conform Mediafax, că ar fi fost mesajul lui Jean Claude Juncker.

Juncker a răbufnit la întâlnirea cu Tăriceanu

În timpul discursului public, Juncker a discutat despre buna primire care i-a fost făcută la venirea în România: „Noi comisarii suntem tratați ca niște prinți la București, totul este perfect organizat. Am discutat cu doamna prim ministru, e a patra întrevedere, ceea ce demonstrează că sunt foarte interesat de ce se întâmplă în România și la nivel european. 

Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, în timpul unui discurs

Aș vrea să insist asupra mai multor puncte. O dorință ar fi ca în timpul mandatului România sa intre în spatiul Shengen, nu înțeleg de ce anumite guverne refuză acest lucru. Ținem legătura cu cei relacitranți pentru a spune da. Rămân fidel acestei promisiuni cu condiția să se facă toate eforturile pentru ca lucrurile să se desfășoare în bune condiții”, a declarat Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Jean Claude Juncker a fost şi întrebat despre aderarea României la spaţiul Schengen: „România trebuie să fie în spațiul Schengen.(…) În permanență port un dialog cu Olanda și cu celelalte țări, spunând că România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen. Premierul olandez știe acest lucru și știe că aștept de la el progrese în acest sens”, a declarat Juncker.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×