Așa ceva nu se face! Jean-Claude Juncker, gest reprobabil la adresa Vioricăi Dăncilă

Silviu Ghering    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
11/01/2019, 11:43
Așa ceva nu se face! Jean-Claude Juncker, gest reprobabil la adresa Vioricăi Dăncilă GALERIE FOTO
Jean-Claude Juncker, gest reprobabil la adresa Vioricăi Dăncilă

Ateneul Român a găzduit ceremonia de deschidere a Președinției României la Uniunea Europeană, eveniment la care au participat înalți oficiali ai statului român, dar și cele mai importante nume din Parlamentul European. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost protagonistul unui gest reprobabil la adresa premierului României, Viorica Dăncilă. După ce a felicitat-o, acesta a bătut-o pe umăr.

Klaus Werner Iohannis, președintele României, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și premierul României, Viorica Dăncilă, sunt doar o parte dintre cei care au fost prezenți la ceremonia găzduită joi de Ateneul Român. Oficialii europeni au avut discursuri laudative la adresa României, Donald Tusk amintind chiar și de performanța reușită de Steaua București în 1986, când a câștigat Cupa Campionilor Europeni în fața Barcelonei la Sevilla. Ulterior, Jean-Claude Juncker a vorbit despre România, declarându-se mândru că am semnat tratatul de aderare a României.”

Viorica Dăncilă și Jean-Claude Juncker
Viorica Dăncilă și Jean-Claude Juncker

Jean-Claude Juncker a făcut un gest reprobabil la adresa Vioricăi Dăncilă

Președintele Comisiei Europene a făcut apoi un gest reprobabil la adresa Vioricăi Dăncilă. După ce a felicitat-o pentru preluarea mandatului președinției la nivelul UE, Jean-Claude Juncker a bătut-o pe umăr, iar gestul nu îi face deloc cinste unui înalt oficial european. Juncker nu este însă la prima abatere de acest fel.

În decembrie 2019 a omis faptul că Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei și Grecia nu au ajuns la un acord în privința denumirii Macedonia și a declarat: „Chiar în calitate de premier al Luxemburgului am fost în Macedonia… vreau să spun FYROM.” Apoi, în vara anului trecut, și-a confundat soția cu Angela Merkel. Juncker participa la o conferință de presă la Bruxelles când i-a sunat telefonul, pe care l-a închis, crezând că este sunat de soția sa. La capătul celălalt al liniei se afla de fapt, cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×