Protest 10 ianuarie la Ateneul Român! Imagini Live Video! Cu ce pancarte au fost așteptați liderii Europei la București

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 20:27
Protest 10 ianuarie la Ateneul Român! Imagini Live Video! Cu ce pancarte au fost așteptați liderii Europei la București GALERIE FOTO
Ce pancarte au avut protestatarii pentru liderii Europei

Liderii de la Bruxelles au fost întâmpinați de proteste la Ateneul Român! Pancartele au fost dintre cele mai diverse. Multe dintre ele fac referire la corupția din România. „Europa continuă” sau „UE iartă-ne pentru acest Guvern”, au fost câteva din sloganurile pe care protestatarii le-au avut. Vezi mai multe poze cu mesajele protestatarilor în GALERIA FOTO de mai sus! 

Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare şi se desfăşoară sub sloganul „Vrem Europa, nu dictatură!”, simultan cu ceremonia care marchează începerea oficială a preşedinţiei române a Consiliului UE, de la Ateneul Român. La proteste a fost prezent şi Dacian Cioloş, președintele partidului PLUS.

LIVE Manifestare Pro-Europa și împotriva Guvernului Dancilă în apropiere de Ateneul Român acolo unde are loc ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE de către România. Lumea scandează "Vrem Europa, nu dictatură" și "România, stat european!"

Gepostet von HotNews.ro am Donnerstag, 10. Januar 2019

Protest 10 ianuarie la Ateneul Român! Imagini Live Video! „România luptă pentru justiţie”

La Ateneul Român are loc chiar acum un protest, care coincide cu ceremonia de deschidere a Preşedinţiei României la Consiliul UE.  Mai mulţi protestatari au întâmpinat liderii europeni de la Ateneul Român cu pancarte cu mesaje privind corupţia.  ”91% dintre români sunt împotriva grațierii oricărui act de corupție” și ”73% dintre români spun că sunt afectați de corupție” sunt alte câteva din mesajele scrise pe pancarte. Organizaţiile Rezistenţa, Corupţia Ucide, Declic şi Iniţiativa România au anunţat pentru joi, în intervalul 19:00 – 22:00, în faţa Ateneului, manifestaţia organizată sub sloganul “Vrem Europa, nu dictatură!”.

”91% dintre români sunt împotriva grațierii oricărui act de corupție”

“Pe data de 10 ianuarie, la Ateneul Român, întregul leadership al Uniunii Europene (preşedinţii Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, comisarii europeni, leaderii grupurilor din Parlamentul European) vor participa la preluarea preşedinţiei rotative de către România. Vor fi prezenţi Donald Tusk (Preşedintele Consiliului), Antonio Tajani (Preşedintele Parlamentului European), Jean-Claude Juncker (Preşedintele Comisiei). Alături de toţi ceilalţi decidenţi ai Uniunii Europene. Vrem să fim alături de ei. Vrem să fim văzuţi de ei. Vrem să se înteleagă că, în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetăţeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiţie independentă, solidaritate, transparenţă în decizii şi în cheltuirea banului public”, a fost mesajul organizatorilor mişcării de protest.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×