Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre protestele de la Ateneu: Colaborăm cu SPP

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 15:12
Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre protestele de la Ateneu: Colaborăm cu SPP GALERIE FOTO
Patru organizații civice au anunțat mitinguri în fața Ateneului pentru azi, 10 ianuarie 2019

Protestele de la Ateneu au pus-o în gardă pe Carmen Dan! Ministrul de Interne a spus că SPP-ul colaborează cu cei de la MAI pentru a menține ordinea la evenimentul la care vor participa demnitari din mai multe țări membre UE. Patru organizații civice au anunțat mitinguri în fața Ateneului pentru azi, 10 ianuarie 2019.

„Referitor la protestul de astăzi, responsabil de măsurile de securitate pentru acest eveniment este SPP, iar structurile ministerului vor colabora cu această instituţie conform planului de măsuri stabilit. Nu vreau să comentez în niciun fel decizia celor care vor să organizeze aceste proteste legat de acest eveniment. Vreau să vă asigur că vom colabora cu SPP şi în felul acesta avem toată disponibilitatea şi am luat toate măsurile care se impun pentru păstrarea ordinii publice.”, a spus ministrul de interne, Carmen Dan.

Carmen Dan, despre protestele de la Ateneu:  Asta nu înseamnă o confruntare cu protestatarii

La evenimentul de la Ateneu, ordinea va fi asigurată și de SPP încolaborare cu MAI. Protestele anunțate la Ateneu pentru azi au îngrijorat-o pe Carmen Dan, iar ministerul a pregătit o colaborare cu SPP pentru a asigura păstrarea ordinii publice. La ceremonia organizată la Ateneul Român vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, dar şi premierul Viorica Dăncilă. România va marca prin acest eveniment preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Carmen Dan a anunțat că MAI și SPP colaborează pentru evenimentul de la Ateneu

„Nu vreau să înţelegeţi că asta înseamnă o confruntare cu protestatarii. Vrem doar ca acest eveniment foarte important,  vizita Colegiului Comisarilor CE,  să se desfăşoare fără incidente. Suntem foarte atenţi în aceasta zonă şi toate informaţiile, aşa cum spune protocolul, vor fi direcţionate către instituţia care coordonează această activitate, aceasta fiind SPP”, a declarat Carmen Dan, într-o intervenție la un post de televiziune.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×