Băsescu știe de ce a ratat Viorica Dăncilă întâlnirea cu Jean-Claude Juncker!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/09/2018, 17:42
Băsescu știe de ce a ratat Viorica Dăncilă întâlnirea cu Jean-Claude Juncker!
Intalnire ratata Jean-Claude Juncker Viorica Dancila, pusa pe seama lui lIVIU Dragnea!

Traian Băsescu știe de ce a ratat Viorica Dăncilă întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker! Fostul președinte al României susține că motivul pentru care premierul a ratat întâlnirea cu Jean-Claude Juncker este faptul că a renunțat la Serviciul Pază și Protecție (SPP).

Traian Băsescu spune că Serviciul de protecţie şi pază putea ţine în aer avionul cu care a sosit Jean Claude Junker, astfel încât cei doi oficiali să se coordoneze.

Citește și Viorica Dancilă, demisie pe caz de boală! Ipoteză șoc: Victor Negrescu i-ar lua locul

Citește și Florin Călinescu, mesaj extrem de critic la adresa premierului Viorica Dăncilă! ”Domnu’ Viorica, nu eşti tu proastă”

Dragnea, vinovat pentru ratarea întâlnirii dintre Viorica Dăncilă și Jean-Claude Juncker?

Premierul Viorica Dăncilă a renunţat la serviciile SPP după ce Liviu Dragnea a intrat în conflict cu directorul instituţiei, Lucian Pahonţu. Dragnea susţine că angajaţii SPP ar fi furnizat informaţii despre el şi membrii Guvernului către președintele României, Klaus Iohannis.

De altfel, Traian Băsescu a criticat dur mesajul trimis de premierul României referitor la posibila lovitură de stat din România, care ar fi avut loc la protestul din 10 august, din piața Victoriei. Acesta ar fi fost și motivul pentru care Junker și-ar fi pierdut ”respectul pentru România”, susține Traian Băsescu.

”Nu prea se cade să te aştepte premierul la aeroport. Domnul Jean Claude Juncker trebuia să facă premierului o vizită la Palatul Victoria într-o întâlnire nu de un sfert de oră, ci de o jumătate de oră, ăsta-i standardul optim, dar foarte probabil scrisoarea idioată pe care trimis-o cu lovitura de stat din România l-a făcut pe Jean Claude Juncker să nu mai aibă pic de respect pentru premierul României” a afirmat Traian Băsescu luni seară, la TVR, conform news.ro.

Ce spune Guvernul

Premierul Viorica Dancila ar fi trebuit să se întrevadă, luni seara, la Aeroportul Băneasa, cu șeful Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, care a venit în țara noastră pentru a participa la Summit-ul Celor Trei Mări. Întâlnirea nu a mai avut loc, iar în presă au apărut informații că premierul Viorica Dăncila ar fi întârziat.

Guvernul a venit însă cu explicații. „Protocolul Guvernului Romaniei a fost informat de Reprezentanta Delegatiei Comisiei Europene in Romania ca aeronava cu care se deplaseaza in Romania presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Baneasa, la ora 18.30, informatii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dancila a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Baneasa. La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anuntat de catre directorul Aeroportului Baneasa ca aeronava cu care vine in Romania presedintele Comisiei Europene este posibil sa aterizeze mai devreme decat ora anuntata initial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dancila a intrat in Aeroportul Baneasa. Insa SPP a preluat in coloana oficiala delegatia presedintelui Comisiei Europene de la scara avionului si a plecat spre hotelul la care urma sa fie cazata”, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×