Iohannis a anunțat programul consultărilor cu principalele partide politice pentru desemnarea unui nou premier

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 20:15
Iohannis a anunțat programul consultărilor cu principalele partide politice pentru desemnarea unui nou premier
Iohannis a anunțat programul consultărilor cu principalele partide politice pentru desemnarea unui nou premier. Sursa foto: Hepta

În urma moțiunii de cenzură de miercuri, prin care Guvernul Orban a fost demis, Klaus Iohannis a publicat programul consultărilor cu partidele politice pentru desemnarea unu nou premier care să formeze un nou Guvern.

Iohannis anunță programul consultărilor cu partidele

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat, la Palatul Cotroceni, președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, se arată în anuțul publicat de Administrația Prezidențială.

Astfel, potrivit mesajului postat pe site-ul președinției, „consultările vor avea loc joi, 6 februarie a.c., după următorul program:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 12:45 – Partidul Social Democrat (PSD);

PNL și PSD, primele la consultări

Ora 13:30 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 14:15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

Ora 15:45 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

Ora 16:30 – Grupul parlamentar Pro Europa;

Ora 17:15 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.”

În timp ce Partidul Național Liberal a anunțat că intenționează să-l propună tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, Partidul Social Democrat și Pro România vor merge cu o propunere comună, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Uniunea Salvați România a declarat că propunerea de premier a formațiunii politice va fi Dacian Cioloș, în timp ce UDMR a declarat că nu va veni cu o propunere pentru un șef de Guvern, însă nici nu vor fi de acord cu un premier din partea PSD.

Președintele României a declarat, miercuri seara, că, cel mai probabil, va desemna un premier care să formeze noul Guvern tot mâine, după terminarea discuțiilor cu partidele politice, confrom cu programul consultărilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×