Ce se întâmplă cu alegerea primarilor în două tururi, după ce moţiunea a trecut. Anunţul lui Ludovic Orban

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 16:56
Ce se întâmplă cu alegerea primarilor în două tururi, după ce moţiunea a trecut. Anunţul lui Ludovic Orban
Ludovic Orban nu renunţă la alegerea primarilor în două tururi, chiar dacă moţiunea de cenzură a trecut foto:hepta.ro

Guvernul PNL a picat cu 261 de voturi, dar premierul Ludovic Orban este încrezător în alegerile anticipate și spune că nu va sacrifica alegerea primarilor în două tururi. Liberalul susține că nu a pierdut absolut nimic și a căzut „în picioare”.

Premierul României nu renunță la alegerea primarilor în două tururi

Guvernul Orban a explicat în urmă cu o lună motivul pentru care nu a OUG pentru alegerea primarilor în două tururi. Premierul României susținea la vremea respectivă că are o altă strategia, dar imediat după ce moțiunea de cenzură a picat a precizat că nu va renunța la alegerea primarilor în două tururi.

„Vom stabili strategia pentru perioada următoare, avem analiza pregătită. Nu am sacrificat nimic, am pus mandatul guvernului la bătaie. Nu vom renunța la alegerea primarilor în două tururi.

Să nu uităm că există în dezbaterea parlamentului trei proiecte de lege cu alegerea primarilor în două tururi. Acestea au fost ținute în sertar, nu s-a dat doi bani pe aceste proiecte. Grupul parlamentar al PNL se va bate pentru a scoate de la comisie proiectele de lege pentru a le dezbate”, a declarat Ludovic Orban, relatează stiripesurse.ro

Liberalii doresc alegere primarilor în două tururi de multă vreme

„PNL a susţinut alegerea primarilor în două tururi de foarte mult timp. De altfel, în prima lege electorală, care s-a aplicat în 1992, asta a fost soluţia. (…) Noi susţinem acest sistem de alegere nu neapărat din considerente de interes partizan, de interes politic.

Sunt mulţi care ne-au şi acuzat pe nedrept, având foarte mulţi primari, fiind, practic, partidul al doilea ca număr de primari. Noi nu susţinem acest sistem de alegeri pentru a ne apăra primarii în funcţie.

Cu toate astea, PNL a depus de doi ani şi jumătate un proiect de lege pentru alegerea primarilor în două tururi care până în prezent nu a ajuns la votul final”,  afirma premierul României Ludovic Orban luna treută, informează digi24.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×