Marcel Ciolacu, după ce Guvernul Orban a picat: „Este un pas foarte mare pentru democraţia României”

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
05/02/2020, 16:43
Marcel Ciolacu, după ce Guvernul Orban a picat: „Este un pas foarte mare pentru democraţia României”
Marcel Ciolacu, declaraţii după ce Guvernul Orban a picat. Sursa foto: antena3.ro

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat miercuri, după adoptarea moţiunii de cenzură, că aceasta înseamnă „un pas foarte mare pentru democraţia României, mai ales pentru sănătatea românilor”. Guvernul Orban a picat după ce moţiunea de cenzură a trecut cu 261 de voturi pentru.

Marcel Ciolacu, după ce Guvernul Orban a picat: „Este un pas foarte mare pentru democraţia României”

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL-privatizarea democraţiei româneşti” a trecut, miercuri, cu 261 de voturi pentru, scrie jurnalul.ro. După ce Guvernul Orban a picat prin adoptarea moţiunii de cenzură, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, partid care a iniţiat demersul, a spus că a fost făcut un pas foarte mare pentru democraţia României.

Guvernul Orban a căzut. Părerea mea este că e un pas foarte mare pentru democraţia României, mai ales pentru sănătatea românilor. A fost o mobilizare cum nu s-a mai întâmplat până acum. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, să treacă o moţiune cu un asemenea scor.

Marcel Ciolacu, preşedinte interimar PSD: „Ne aflăm în criză politică”

Mă bucur, înseamnă că s-au trezit foarte mulţi colegi. Nu am reuşit eu să îi mobilizez atât de mult cât a reuşit domnul Orban„, a spus Marcel Ciolacu, prezent la Palatul Parlamentului, după votarea moţiunii de cenzură „Guvernul Orban/PNL-privatizarea democraţiei româneşti”.

El a mai spus că în acest moment ne aflăm în criză politică, o criză politică provocată de Ludovic Orban şi de PNL. „Aşteptăm să fim chemaţi la Cotroceni de preşedinte. O să am o discuţie cu Victor Ponta cu privire la o propunere de premier, să avem o propunere comună.

Nu noi avem problema de a crea o majoritate, nu noi am creat această criză. Astăzi am avut o singură discuţie cu domnul Ponta şi am căzut de acord să mergem cu o propunere comună în ce priveşte prim-ministrul„, a afirmat Ciolacu.

Ludovic Orban, încă premierul Romîniei, a făcut la rândul lui o primă declaraţie după ce Guvernul PNL a picat: „Un Parlament dominat de forţe retrograde, aşa cum i-am numit, parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea, care au călcat democraţia în picioare, au decis căderea Guvernului. 

Ludovic Orban: „Suntem mîndri de ce am făcut în trei lui”

Guvernul cade în picioare, suntem mândri de ce am făcut în trei luni, mândri că am reuşit să reparăm o mare parte din stricăciunile guvernului PSD, mândri că am reaşezat România în rândul naţiunilor europene pe picior de egalitate, suntem mândri că am refăcut încrederea mediului de afaceri. 

Am reuşit într-un timp extrem de scurt să luăm decizii cu impact favorabil, corectând grave erori: abrogarea recursului compensatoriu, eliminarea accizei la combustibil. Am adoptat proiectul de lege al bugetului de stat până la 31 decembrie, oferind României garanţia stabilităţii„, a declarat premierul Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×