Incendiu uriaș! Una dintre clădirile monument ale Oradei a luat foc și s-a prăbușit

Raluca Ogaru    Nicoleta C   
în Stiri de ultima ora
26/08/2018, 12:26
Incendiu uriaș! Una dintre clădirile monument ale Oradei a luat foc și s-a prăbușit
Incendiul din Oradea a fost stins cu ajutorul a 10 autospeciale!

Un incediu uriaș a avut loc la Oradea. Unul dintre clădirile monument ale orașului a luat foc și s-a prăbușit. Sâmbătă seară, flăcările din centrul Oradei erau imense și au cuprins întreaga Episcopie Greco-Catolice. În jurul orei 22, Palatul Episcopiei, aflat la Piața Unirii, a fost învăluit de flăcări.

Martorii erau îngroziți de cât de puternic este focul. Imediat, primul etaj a fost atins de flăcări, apoi la scurt timp, ferestrele au început să se destrame, rând pe rând. Din păcate, unul dintre turnurile Episcopiei s-a prăbușit din cauza flăcărilor, iar bucăți din el au început să cadă pe asflat. Întăririle au sosit imediat, într-o formulă impresionantă.

Maiorul Camelia Roșca, de la ISU Bihor a declarat că pompierii au acționat cu ajutorul unor 10 autospeciale.” Peste 100 de pompieri militari au acţionat cu 10 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două autospeciale de lucru la înălţime pentru stingerea incendiului ce se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1300 de mp. Persoanele care locuiau în clădirile din apropiere s-au autoevacuat”, a declarat maior la ISU Bihor.

Incendiu devastator in Piața Unirii

Gepostet von Bihor Online – Bihon.ro am Samstag, 25. August 2018

Incendiu uriaș! 10 autospeciale au fost la fața locului

De asemenea, pompierii au folosit și cei 5 hidranți din zonă, dar nu a fost de ajuns pentru a potoli flăcările puternice, așa că au mai avut nevoie de apă. Aceștia au alimentat din râul Crișu Repede, care era aflat în apropiere. În timp ce clădirea monument a Oradei se prăbușa, un localnic, aflat în zonă, a povestit cu mâhnire despre cele întâmplate. ”Tare păcat de clădirea asta superbă. Ar trebui să fie mai mulți oameni, nu știu unde sunt coordonatorii”, a spus un localnic. Un altul, surprins de faptul că monumentul a fost distrus, spune cu supărare că s-a întâmplat așa ceva, pentru că era o clădire superbă de la arhitectură până la interior. ”O clădire impresionant de frumoasă, în interior era o bijuterie, păcat indeiferent de cine o patronează”, a declarat un alt localnic. Mulți localnici au fost de față când unul dintre turnuri s-a prăbușit, ba chiar mulți au luat telefoanele si au făcut un LIVE pe Facebook în timp de Episcopia ardea.

Focul s-a extins pe o suprafață de 200 de metri pătrați

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oradea, după ce multe echipaje s-au deplasat la locul cu pricina și au stins incendiul, peste 50 de pompieri au mai rămas pentru a se asigura că nu cumva focul să se extindă. Toți erau îngrijorați pentru faptul că flăcările ar putea să se mute la clădirea vecină. De aceea, șase autospeciale cu intervenit cu apă și spumă.  ”Se intervine pentru localizarea incendiului, astfel încât flăcările sa nu se extindă la vecinătăţi”, au precizat reprezentanții IGSU. De asemenea, potrivit reprezentanților IGSU, pentru a face lucrurile eficiente, forțele venite la incindent au supimentat și cu o autoscară. ”Pentru eficientizarea misiunii de stingere, forţele de la faţa locului vor fi suplimentare cu o autoscară de la ISU Arad. La acest moment, incendiul este localizat, fiind astfel limitat pericolul extinderii flăcarilor la vecinătăţi”, au anunțat reprezentanȚII IGSU, sâmbătă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×