Incendiu în București: 54 de familii au rămas pe drumuri

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/09/2018, 21:39
Incendiu în București: 54 de familii au rămas pe drumuri
În București a avut loc un incendiu ce a lăsat 54 de familii pe drumuri. Dezastrul a avut loc într-un bloc.

În București, a avut loc un incendiu care a lăsat 54 de familii pe drumuri. Dezastrul a avut loc într-un bloc. Focul a mistuit 54 de apartamente, care acum nu mai pot fi folosite. Ce se va întâmpla însă cu proprietarul blocului? Acesta, potrivit Realitatea Tv, a fost amendat de primăria Sectorului 5. Bărbatul mai deține și alte două imobile în cadrul aceluiași sector. Problema lui este că nu deține niciun fel de autorizație pentru acestea. Oamenii de la fața locului au surprins momentele în care focul luase tot ce avea în cale. Astfel, zeci de familii, copii, părinți și bunici au rămas în stradă în câteva clipe.

Cine este omul care deținea clădirea care a ars în incendiul din București?

Cu ocazia acestui eveniment uriaș, a ieșit la vedere un lucru care nu e în conformitate cu legea. Se pare că cele 54 de familii, care acum au rămas fără adăpost, au plătit sume colosale unui dezvoltator imobiliar. Iar, lucrul care nu este conform legii nu este neapărat suma uriașă, ci faptul că acestea erau plătite pe baza unui ante-contract.

Ilie Ioniță, pe numele său, este cel care este patronul cu o groază de nereguli. Bărbatul a fost cercetat de procurori deja pentru spălare de bani și evaziune fiscală. Conform informațiilor din presă, ar fi și un prieten al Clanului Cămătarilor.

Focul a mistuit 54 de apartamente, care acum nu mai pot fi folosite deloc.
Ilie Ioniță este cel care deține imobilul.

Victimele focului, dar și ale lui Ilie au declarat că apartamentele lor au costat între 20.000 și 40.000 de euro. Banii, la dezvoltator, ajungeau însă în rate. Aceștia erau mutați în acel imobil de acum 5 ani, iar de atunci îi tot plătesc bărbatului pentru o casă la care acum și-au luat adio.

Citește și: Cristi Borcea va fi tată pentru a 8-a oară! Valentina Pelinel este însărcinată

Citește și: Mircea Badea râde de români. ”Cum îi recunoști în aeroport?”

Citește și: Iulia Vântur a luat mai puțini bani decât Gabriel Garko, la Cerbul de Aur! Iată onorariul celor doi

Ilie Ioniță este numit sau după cum i se zice în grupul de prieteni, Ilie Zorilă, a fost contactat de Știrile Pro Tv, pentru mai multe detalii în ceea ce pivește ceea ce s-a întâmplat. Bărbatul a le-a răspuns scurt, fiind neinteresat. ”Nu mă interesează!”, a zis Ilie.

Declarațiile oamenilor, după incendiul din București

Focul a mistuit 54 de apartamente, care acum nu mai pot fi folosite deloc.
Pompierii, în timp ce acționau, în cazul incendiului ce a mistuit 54 de apartamente.

Pe lângă faptul că oamenii au plătit mai mult decât ar trebui, acum au rămas și pe drumuri. Ilie Ioniță a scos la vânzare aceste apartamente, în număr de 54, la prețul de jumătate față de piața din acel moment. Iar ca avantaj, acesta le-a oferit soluția de a plăti în rate. Nu bărbatul ar fi singurul vinovat, căci pentru un astfel de lucru ai nevoie și de niște autorizații, autorizații care trebuie să vină din partea Sectorului în zona în care vrei să faci afacerea. În acest caz și la acea vreme, primarul Sectorului 5, în care Ilie și-a dezvoltat buisness-ul, era Marian Vanghelie.

Unul dintre oamenii implicați în incendiu a mărturisit că este crunt ce s-a întâmplat. ”Situația e disperată. Etajele 3 și 4 sunt scrum, acoperișul e scrum, e inundat peste tot. Nu se mai poate locui. La demisol este apă multă, oamenii sunt disperați, nu au unde să doarmă”, a explicat o locatară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×