Haos total în CEx-ul PSD! Viorica Dăncilă şi-a dat demisia de la conducerea partidului. Marcel Ciolacu devine preşedinte interimar – UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 00:05
Haos total în CEx-ul PSD! Viorica Dăncilă şi-a dat demisia de la conducerea partidului. Marcel Ciolacu devine preşedinte interimar – UPDATE GALERIE FOTO
Nebunie generală în CEx-ul PSD. Sursa foto - facebook

CEx al PSD s-a soldat cu demisia Vioricăi Dăncilă din fruntea partidului. De asemenea, Eugen Teodorovici a rămas şi el fără funcţie, iar Marcel Ciolacu trece, pentru un moment, în fruntea partidului. Şedinţa CEx a durat mai bine de şase ore.

UPDATE, ora 00.24: Viorica Dăncilă şi Marcel Ciolacu au făcut primele declaraţii (Vezi AICI ce au spus).


UPDATE ora 00.06: Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD după CEx, după şase ore de discuţii. Marcel Ciolacu va prelua şefia interimară a partidului, iar un Congres PSD ar urma să aibă loc la începutul anului viitor. Şi Eugen Teodorovici a renunţat la funcţia de preşedinte executiv. Paul Stănescu ar fi devenit secretar general interimar.


UPDATE, ora 23.56: Antena 3 anunţă că Viorica Dăncilă a cedat în cele din urmă şi ar fi decis să demisioneze de la conducerea PSD.


UPDATE, ora 23.11: Ultimele informaţii din şedinţa maraton a PSD arată că Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici rămân pe poziţii şi nu vor să demisioneze.


UPDATE, ora 22.40: Conform Digi 24 şi Mihai Fifor s-a decis până la urmă asupra demisiei sale şi a renunţat la funcţia de secretar general.


UPDATE, ora 22.30: Poliţia a fost chemată la sediul PSD, după ce protestatarul Ceauşescu a pus marşuri funebre la boxe. Acesta a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice.


UPDATE, ora 22.02: PSD continuă şedinţa CEx şi la această oră. Mai mulţi protestatari, în frunte cu Marian Ceauşescu au venit la sediul partidului şi au început să scandeze împotriva Gabrielei Firea pe care o acuză că din cauza ei nu au bucureştenii căldură, transmite România TV.


UPDATE, ora 21.30:  Și Paul Stănescu și-a anunțat demisia, spun surse citate de televiziunile de ştiri. Acum sunt 8 vicepreședinți demisionari


UPDATE, ora 21.14: Alți doi vicepreședinți, Carmen Dan și Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 și-au dat demisia, în acest moment 7 oameni din PSD renunțând la funcție dintr-un total de 16.


UPDATE, ora 21.00: În acest moment 5 vicepreședinți din cei 16 au demisionat. Dragoș Benea, Marian Oprișan, Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea și Roxana Mînzatu sunt OUT din funcții. 

De remarcat că Gabriela Firea a intrat înapoi în sala de ședință, după ce a fost convinsă de Gabriel Zetea și Radu Modovan.


Haos total în CEx-ul PSD!

Nu s-a terminat aici! Alături de cei trei a ieșit din ședință și fostul europarlamentar PSD Victor Boștinaru, dar și câțiva consilieri. A urmat apoi un val de demisii. Marian Oprişan a dat tonul. După el Gabriel Zetea și Roxana Mânzatu, toți vicepreședinți ai partidului, au anunțat că demisionează din aceste poziții. La scurt timp, lor li s-au adăugat Dragoș Benea și Dan Nica, și ei vicepreședinți ai formațiunii. Toți forțează astfel numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de președinte interimar.

Nici vorbă de final. Între timp, Gabriela Firea a ieșit din sală plângând, în urma unei dispute cu Marian Oprișan. Acesta i-ar fi reproșat că e „manevristă, cu manevre securiste” și că trage partidul în jos pentru că îl susține pe viceprimarul Aurelian Bădulescu. Apele nu s-au limpezit și la doar câteva minute distanţă Lia Olguța Vasilescu i-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă și a întregii conduceri a PSD.

Lia Olguța Vasilescu i-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă

Culmea, Lia Olguța Vasilescu a fost cea care a condus campania prezidențială a lui Dăncilă. Vă readucem aminte însă că la precedenta ședință a CEX, Dăncilă s-a certat cu Claudiu Manda, șeful PSD Dolj, europarlamentar, nimeni altul decât soțul Liei Olguța Vasilescu. Conform informațiilor de atunci, Manda a numit-o pe șefa sa ”proastă” într-o ședință de la Dolj. „Cum să câștigăm alegerile cu proasta asta” ar fi spus Claudiu Manda.

Vorbele au ajuns până la Viorica Dăncilă care nu a ezitat să-i reproșeze lui Claudiu Manda acest fapt. Apele s-au calmat în urmă cu două săptămâni, dar rezultatul alegerilor prezidențiale a scos la suprafață conflicte mai vechi din partid, conflicte care acum au erupt.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×